Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Ale

Fuller’s Vintage Ale 2013 [smakprov]

Varunummer: 11424, Flaska 500ml, 59kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

7

Klassiskt brittiskt strong ale som återkommer varje år i begränsad upplaga med numrerade flaskor och medföljande elegant presentkartong. Populärt lagringsobjekt.

Utseende: Klar bärnstensfärgad öl med ett kort gulnat skum.

Doft: Söta toner av torkad frukt och karamell får stöd av robustare toner av kryddigt bröd och lite alkohol i doften.

Smak: Smaken är söt med karamell, torkad aprikos och apelsin men avslutar med kryddiga toner av bröd, anis och lite trä samt värmande alkohol.

Mun: Alkoholvärmande medelstor till större kropp med lite oljig textur och lättsam kolsyra.

Stort och robust öl med klara kvalitéer, men också en hel del “heta” och spretiga toner. Lär helt klart vinna på några års lagring. Jag vill minnas att den haft en lite mer aggressiv kolsyra när jag provat andra årgångar och det kan ju vara så att provflaskan stått ett tag.

Mer info om Fuller’s Vintage Ale 2013 [smakprov]:

Ale

Poppelmans Vintervärmare Tvåtusentolv

Varunummer: -, Flaska 330ml, 27.90kr, Alkoholhalt: 8.2%

Ölhundbetyg

7

Öl nummer två från purfärska men ändå jättegamla Poppelmans Bryggeri [se recension av öl nummer ett] är en kraftig winter warmer av brittisk stil på 8,2% som kryddats med kanel, muskot, ingefära och kryddpeppar.

Utseende: Mörkbrun och klar. Medelstort bubbligt gulbeige skum som lämnar lite spridda rester efter sig. Samma strama östtyskkitchiga design på flaskan. Nice.

Doft: Värmande och smått stickigt kryddig doft med mörkt vörtbröd samt brynt socker i maltbasen. Det är en mustig och lite pepprig kryddighet med mestadels muskot, men även lite kanel och något som känns lite som kryddnejlika kikar fram. Även lite alkohol märks och ger doften tyngd. Det doftar verkligen som en härlig julvörtslimpa.

Smak: Söt maltig smak med mörkt bröd och sirap, anis, muskot och kanel samt en lätt fruktighet av apelsin och lingon. Lite kryddsyrligt sött avslut. Mmm…

Mun: Större munkänsla med tydliga och något vassa bubblor. Något oljigt slick textur.

Ett öl som verkligen växte medan jag drack det. Kryddningen kändes lite skarp i doften till en början men satte sig till slut på ett riktigt mysigt sätt. Smaken är fin och mustig men kanske bara aningens vass och jag tror att det här kan vara en höjdare att köpa på sig några av nu och dricka nästa eller nästnästa jul. Tyvärr blir besvikelsen stor när jag inser att jag är alldeles för sent ute och att ölet verkar vara helt slut för den här gången. Det blir till att skriva på önskelistan för nästa jul.

Mer info om Poppelmans Vintervärmare Tvåtusentolv:

Ale

Shepherd Neame Christmas Ale

Varunummer: 11357, Flaska 500ml, 28.90kr, Alkoholhalt: 7%

Ölhundbetyg

7

Ett återkommande ansikte i julölssläppet är detta lite starkare ale från klassiska Shepherd Neame som många nog känner till.

Utseende: Klar och ljusbrun/bärnstensfärgad med ett kort lite gulbeige gropigt skum som lämnar rätt trevliga spräckliga rester.

Doft: Lite sötsyrlig doft av aprikosmarmelad, apelsin och typ rönnbär samt fudge och smörkola med lite läderaktigt kryddiga toner. Lite krispig doft med en sötstickig fruktighet som överskuggar malten en smula.

Smak: Maltsöt med ljusa toner av kola och knäck samt aprikos och apelsin, men det är en balanserad sötma som torkas ut mycket trevligt av torra toner av röda bär, läder/sötare piptobak och lite mjukt mustiga kryddor. Det ligger en lite brödigt syrlig jästton i smaken.

Mun: Medelstor med mjukt kittlande kolsyra och len textur.

Väldigt typiskt brittisk, väldigt Shepherd Neame, men också riktigt bra. Den är inte så murrig som man skulle kunna tro utan den känns rätt lättdrucken och krispig med en snygg avvägning mellan maltsötma, aprikosfruktig humle och läderaktig sälta. Svårt att gissa att den är på hela 7%. Välgjort och väldigt drickbart. Ett rätt så lättsamt men balanserat smakrikt brittiskt bruksöl för julbordet.

Mer info om Shepherd Neame Christmas Ale:

Ale

Gotlands Wisby V Jubileum

Varunummer: 11741, Flaska 750ml, 99kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

8

Enligt bryggare Magnus Tedenmyr ett “hybridöl” då den bryggts med 40% vetemalt och har förjäst i öppet kar med både tysk veteölsjäst och skotsk alejäst. Humlesorterna som använts är Magnum, Galaxy och Citra och man har även lagt ölet på ek. Ölet är bryggt i Visby.

Utseende: Näst intill klar och vackert rubinskimrande mörk bärnstensfärgad med ett lite gulbeige krämigt bubbligt skum som lämnar fina spräckliga rester. Riktigt snygg!

Doft: Det första man reagerar på är en spännande ton av enbär och rosmarin, sedan kommer apelsinskal, karamell och rågbröd med lite enträ. Lite torr doft.

Smak: Lite söt karamell med apelsin och gnuttan nektarin och rågbröd som får ett bra mothugg av beska örter som kryddnejlika, rosmarin och enbär. Maltigt med lagom sötma och lite vinösa drag.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra, aningens sträv vätska. Lite för lätt kanske?

Förvånansvärt spännande och gott öl! Personligen skulle jag nog inte riktigt kalla det för ett Barley Wine dock, som jag ser vissa kallat det vid. Kryddtonerna ger en rustik “matig” karaktär till ölet och munkänslan är kanske lite för lätt för att ge den där “sipparkvalitén” som ett Barley Wine kan ha utan det känns mer som ett kryddigt English Strong Ale. Karaktärsfullt och händelsefullt samtidigt som det är förhållandevist lättdrucket och helt klart ett av de roligaste ölen som kommit från Gotlandsbryggeriet. Det blir till att köpa fler flaskor då jag gärna skulle se hur ölet blir med lite lagring.

Mer info om Gotlands Wisby V Jubileum:

Ale

21st Amendment Special Edition Allies Win The War

Varunummer: Akkurat, Fat 330ml, 98kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

9

Tolvåriga San Fransisco-bryggeriet 21st Amendments första samarbetsbrygd (Ninkasi Brewing Co, Oregon) är ett english strong ale bryggt med dadlar. 52 IBU, Malt: Pale, Dark & Light Crystal, Chocolate, Bitterhumle: CTZ, Williamette, East Kent Goldings, Torrhumle: Falconer’s Flight.

Utseende: Klar mörkt kastanjefärgad/rödbrun med stort fluffigt beige skum som lämnar en snygg krans. Hos akkurat blir det ofta 5 på utseende.

Doft: Maltig med karamell och knäck, mörka frukter som dadlar, katrinplommon, russin, röda äpplen och en pinch apelsinskal. Lite gräsig humle med fruktskal och brynt farin/sirap/honung. Något rostade toner.

Smak: välavvägd sötma av karamell, dadlar, katrinplommon, karamelliserade äpplen, lite apelsin, knäckig, mjuk rostning i eftersmaken med lite nötter och sirap. Mjuk kryddhetta. Mjuk men närvarande tobaksbeska. Välbalanserat och förvånansvärt lättdrucket.

Mun: Medel till något större kropp med len kolsyra och lite oljig textur klibbig.

Inte als så sötklibbig och tung som man kunnat förvänta sig. Balanserat, läskande och knäckigt smakrik på samma gång. Betyget blir högt på grund av ölets enorma drickbarhet och balans i kombination med subtila komplexa smaker som glider förbi på ett riktigt snyggt sätt. De 8,5% känns som 5%. Grymt bra och farligt lättdrucket!

Mer info om 21st Amendment Special Edition Allies Win The War:

Ale Porter/stout

Thornbridge Bracia

Varunummer: 11690, Flaska 500ml, 99.90kr, Alkoholhalt: 10%

Ölhundbetyg

8

Bryggdes första gången 2009 i begränsad upplaga, men då den snabbt började vinna priser bestämdes det att den skulle bli ett mer stående inslag och bryggs nu fyra gånger om året. Förutom italiensk kastanjehonung har ölet bryggts med Maris otter-, brown-, munich-, dark crystal-, black– och chocolatemalt samt humle av sorterna target, hallertau, pioneer och sorachi ace.

Utseende: Grumligt mörkbrun/svart med ett snyggt kompakt brunt skum som växer till sig på ett imponerande sätt och lämnar en fin spräcklig krans efter sig. Snyggt!

Doft: Oj! Vad har vi här!? Lite vag rostad doft med en lätt ton av aska med lite känningar av kaffe och mörk bitter choklad bakom samt något bränt socker, men det som är absolut mest framstående är en väldigt udda ton av Hubba Bubba/Jenka och salmiak. Synd att de rostade dofterna var så tillbakadragna för tuggummidoften är riktigt rolig, men den blir lite…ensam.

Smak: Söt och intensivt rostad/bränd med mörk choklad, espresso, salmiak, melass/bränt socker, lönnsirap, lite rök och tobak. Bränd örtig beska i avslutet med en söt och bränt rostad eftersmak av nötter, kaffe, bitter choklad och sirap. Alkoholen värmer behagligt.

Mun: Stor fyllig kropp med mjuk len kolsyra och tjock klibbig textur.

Både Ratebeer och Beeradvocate kallar detta för saker som “Traditional Ale” och “English Strong Ale”. Lite missvisande tycker jag då det helt klart rör sig om något som mer känns som en lite udda söt Imperial Stout. Den har den brända melassötman som påminner om vissa av BrewDogs muskelstouts utan att vara fullt så sötsliskig. Komplext och intensivt. Mycket trevligt dessertöl med intensivt rostade toner och sötma. Står precis på tröskeln till en 9a. Väl värd att jaga tag på om man kan!

Mer info om Thornbridge Bracia:

Ale

Jämtlands Påsköl 2012

Varunummer: 1399, Flaska 500ml, 25.30kr, Alkoholhalt: 6%

Ölhundbetyg

7

Jämtlands Bryggeri är verkligen ett av de svenska mikrobryggerier som nog flest svenskar känner till gissar jag. Denna påsköl är en stadig trotjänare vid påskölssläppen och även om Jämtlands etiketter kan vara hiskeligt fula, och den här är verkligen en av de fulaste, så brukar innehållet vara trevligt maltigt med en bra dos humle.

Utseende: Klar med en färg av koppar/bärnsten och ett stort lätt gulnat/cremevitt skum som blir poröst och gropigt och lämnar tjocka kletiga mönster på glaset. Snyggt!

Doft: Som ofta med Jämtlands öl så är det rejält med brynt smör i doften, men när du gräver dig djupare hittar du torkad aprikos med lite pomerans, smörkola och karamell samt blommig och lite jordig humle med något kryddigt. Det doftar mustigt brittiskt.

Smak: Smörkola och knäck ger en rund söt maltig bas samt apelsin och aprikos med nötter som stegrar sig upp mot övertoner av brittiskt dammiga, något metalliska och mineraliska humletoner med apelsinskal, blommor och lite tobak.

Mun: Medium till något större kropp med en mjukt skummande kolsyra och lite klibbig munkänsla.

Man kan ha åsikter om Jämtlands övertydligt smöriga diacetyltoner som återfinns i de flesta av deras öl. Personligen så är jag ganska oberörd av dessa och kan inte låta bli att känna mig lite…nostalgisk när jag sniffar på antingen en Postiljon, Bärnsten eller förslagsvis det här Påskölet. Det här är fylligt och rikt brittiskt men jag blir lite besviken på smaken som avslutar med lite för fräna mineral- och metalltoner.

Mer info om Jämtlands Påsköl 2012:

Ale

Fuller’s Golden Pride

Varunummer: 1555, Flaska 330ml, 17.90kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

8

Fuller’s är ett av Englands mest välkända och största hantverksbryggeri, men även väldigt kvalitativt. Deras Golden Pride är ett English Strong Ale bryggt med Pale Alemalt, Karamellmalt, Färgmalt samt humlesorterna Northdown, Challenger och Target.

Utseende: Klart skimrande mörk bärnsten-/kopparfärg med ett medelstort tjockt gulnat skum som inte lämnar så mycket rester.

Doft: Söt och maltig med toner av sirapslimpa, torkad aprikos och pomerans samt en lite läderaktig sälta med en något kryddig karaktär. Allt toppas av ett stänk småvisset blommig humle.

Smak: Rejält söt med sirap, torkad aprikos och apelsinmarmelad, läder, kryddor, sirapslimpa, karamell och en mjuk träig beska.

Mun: Större kropp med låg mjuk kolsyra och en oljig textur.

Sötma, frukt, läder. Ett komplext och stort öl som drar tankarna åt ett brittiskt barley wine. En lite bortglömd pärla på systembolagets hyllor som funkar fint när man vill ha något sött och robust att sitta och sippa på. Nästan lite väl sött till en början, men när temperaturen stiger blir ölet mer elegant. Prisvärt!

Mer info om Fuller’s Golden Pride:

Ale

Robinsons Old Tom

Varunummer: 1624, Flaska 330ml, 24.80kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

7

Ett robust mörkt urbrittiskt öl som bryggdes första gången 1899 och har vunnit massa priser samt kallats “The Supreme Champion Winter Beer of Britain” av CAMRA.
Filtrerat och pastöriserat och bryggt med  brittisk ljus malt, kristallmalt, en gnutta chokladmalt och karamell för färg. Humlad med Goldings och en smula Northdown.

Utseende: Klar och mörkt bärnstensröd med ett fint kort gräddigt ljusbrunt skum som lämnar lite finmaskiga rester på glaset.

Doft: Söt och bränt vinös med mörka frukter och bär (plommon, svartvinbär, enbär), bränd karamell, lite choklad och lakrits samt tobak och alkohol.

Smak: Söt och lite bränd med karamell, torkad frukt (plommon, apelsin, enbär), choklad, tobak, även här en gnutta örtig lakrits, sirap och alkohol. Jag såg någon nämna Sherry i samma mening med denna, och jag kan vara beredd att hålla med. Det är vinöst, sött och pepprigt.

Mun: Större kropp med något stora bubblor till en början som sedan lugnar sig och mjuknar. Konsistensen är något oljig .

Ett rätt robust och rivigt öl med en bränd, vinöst fruktig och tobakspepprig karaktär. Dock inte utan en viss elegans, så även om jag till en början tycker jag får kämpa lite för att ta till mig ölets lite kärva karaktär och undrar om ölet ändå inte är smulan för tunt så växer ölet ikapp med tempereringen och luftningen och i slutändan önskar jag att det funnits lite kvar i flaskan. Sådana här rejäla och lite riviga öl med all bränd frukt och tobak dricker jag gärna till en bit mögelost eller robustare kötträtter.

Mer info om Robinsons Old Tom:

Ale

Oppigårds Winter Ale

Varunummer: 11320, Flaska 500ml, 26.50kr, Alkoholhalt: 5.3%

Ölhundbetyg

7

Oppigårds julöl är ett English Strong Ale som vunnit en hel del priser. Bryggd med maltsorterna Pale ale malt, ljus karamellmalt, mörk karamellmalt, Melanoidinmalt och chokladmalt.

Utseende: Klar mörkare bärnstensfärgad/brun med ett medium gulnat skum som lämnar lite rester.

Doft: Stor godissöt karamelldoft (nästan lite sirapssöt) med torkad aprikos, apelsinskal och fina blommiga humletoner. Trevlig söt humlegodisdoft.

Smak: Söt med knäckig karamell, aprikos, apelsinskal, lite bär, lite småkaka och fruktkarameller och en bra stegrande barrig beska som överskuggar sötman i slutändan. Lite choklad kommer i eftersmaken.

Mun: Medium kropp med mjuk kolsyra.

Inte mycket jul över det här ölet i fråga om kryddor eller liknande. Det är dock maltigare än vanligt med Oppigårds mått mätt och deras oftast så trevliga humlekaraktär är påtaglig. Enkelt och rent med en förhållandevis lättsam munkänsla. Av alla julölen är det här en av de där jag köper hela vägen fram till jul som en trevligt humlig bruksöl. Det som Oppigårds är så bra på.

Mer info om Oppigårds Winter Ale:

Ale

Jämtlands Julöl 2011

Varunummer: 11382, Flaska 500ml, 25.90kr, Alkoholhalt: 6.5%

Ölhundbetyg

7

Jämtlands klassiska julöl har varit en stadig trotjänare på systembolaget i många år nu och varit en favorit hos både köparna och skribenterna. Ölet är en English Strong Ale vilket är en brittisk stil med stadig maltkaraktär och lite ruffiga kanter.

Utseende: Klar och mörkt kastanjebrun med ett medelstort fräsande ljusbeige skum som lämnar lite smårester här och där i glaset. Lite trött första intryck.

Doft: Första intrycket är onekligen Jämtlands med den klassiska smöriga fudgetonen med nötiga karamelltoner. Men snart kommer en mer tobakskryddig och lite bränd maltig ton med mörk frukt mer i förgrunden och ger doften en väldigt vinös karaktär.

Smak: Söt med massa mörk rostad, lätt smörig, knäckig malt och mörk frukt som plommon, russin och apelsin. Den första sötman får sig en rejäl törn av en tobaksliknande örtig beska och skapar tillsammans med de fruktiga tonerna en bränd vinös känsla. Det känns faktiskt mer som ett kraftfullt belgiskt mörkt öl och om jag inte visste att ölet låg på 6.5% så skulle jag gissa på 7.5-8%. Inte för att det nödvändigtvis känns direkt spritigt utan det är bara så maltigt och robust. I eftersmaken kommer choklad och beska örter. Det sticker lite i munnen som när man tuggat på tobak.

Mun: Stor munkänsla med en hyfsat mjuk men kittlande kolsyra.

Ett rätt rivigt öl där humlen får ta ett steg bakåt och betoningen ligger på maltbomb. Ändå känns det elegant som en nött gammal trämöbel. De fruktiga tonerna med den jordigt brända tobakstonen ger det nästan tonen av ett robust rödvin samtidigt som det känns rivigt skotskt och även från och till lite belgiskt. Här behöver du robust mat att parera med tänker jag och julbordets lite feta kötträtter borde bjuda bra balans. Jag ser riktigt klibbiga revbensspjäll framför mig. Robust och välgjort är det i alla fall (fast jag måste säga att jag tycker etiketten är i fulaste laget). Hmmm…jag undrar hur det skulle bli efter ett år eller två i källaren?

Mer info om Jämtlands Julöl 2011:

Ale

Nøgne Ø Imperial Brown Ale

Varunummer: 11025, Flaska 500ml, 49.90kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

7

Norska Nøgne Ø ser vi inte alltför ofta på systembolagets hyllor men vissa kanske har plockat upp deras julöl God Jul någon gång. Detta öl ska hur som vara ett extra starkt och smakrikt brown ale och är bryggt med Maris Otter-, Vete-, Brun-, Bärnstens-, Münchner- och Karamellmalt samt humlesorterna Columbus, Chinook och E K Golding.

Ölet är mörkt rödbrunt med ett lätt dis och ett stort ljusbrunt poröst gropigt skum som lämnar rester.

Doften är söt, maltig och lite rostad med toner av bränt brunt socker, syrliga bär och mörk torkad frukt, choklad, aningens bränt kaffe samt en lite söt marsipanton som smyger runt i bakgrunden.

Smaken är rätt söt men vinös och syrligt bärig med russin, apelsinskal, muscovado- eller farinsocker och lite syrligt kaffe med en något örtig beska. En rätt trevlig chokladton kommer i eftersmaken. Inte någon speciellt stark humlekaraktär vare sig i smak eller doft.

Munkänslan är medium till något lättare med moussig och något stickande kolsyra.

Mycket vinösare och bärigt syrlig än vad jag hade förväntat mig vilket drar det mer mot ratebeers klassificering som English Strong Ale. Hade nog förväntat mig något mustigare smaker och munkänsla. Jag följde Nøgnes råd om ost och skar mig en bit svettig Stilton till vilket var trevligt utan att skjuta det hela i några direkta höjder.

Mer info om Nøgne Ø Imperial Brown Ale:

Ale

Fuller’s Past Masters XX Strong Ale

Varunummer: 11149, Flaska 500ml, 34.50kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

7

Klart öl med en vacker intensiv bärnstensfärg och ett fint ljusbeiget skum.

Aromen är maltig, jästig och söt med en intensiv karamell och fruktton samt en rätt markant närvaro av alkohol. Doften är intensiv, kryddig och värmande och får mig att tänka på kanderad/torkad frukt i likör. Någonstans i allt detta ligger en typisk ton av Fuller’s.

Smaken är burdus och maltig med en påtaglig närvaro av alkohol men samtidigt också kanderad frukt, apelsinskal och karamell. En viss lätt bränd knäckig ton smyger sig in och blandar sig in i leken. Den sötma som kommer får dock snabbt sig en käftsmäll av bitter beska och alkohol.

Kroppen är rätt stor, alkoholen bränner lite i halsen och kolsyran är liten och aggressivt kittlande.

När jag drack det här ölet lyssnade jag på tidiga Fleetwood Mac och jag måste säga att det var spot on. Ölet är rivigt med en påtaglig alkoholnärvaro som uppmanar till slagsmål eller åtminstone en viss uppkäftighet. Ölet är som gjort för några års lagring men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka om det som det är just nu. Det har sina skavanker och är lagom rått utan att bli osmakligt. Inget för den svaghjärtade som dom säger.

Ska du dricka detta till mat bör du leta dig till robusta feta och salta eller kryddiga maträtter som står pall.

Mer info om Fuller’s Past Masters XX Strong Ale:

Ale

Fuller’s Old Winter Ale

Varunummer: 11369, Flaska 500ml, 23.50kr, Alkoholhalt: 5.3%

Ölhundbetyg

6

Relativt sött ale med doft av smörig knäck/kola, nötter och torkad frukt. Smaken har en krämig söt maltig ton av smörkola/knäck, torkad frukt, nötter och mörkt bröd som avslutas med lätta inslag av humle. Kanske inte ett julöl i svensk mening men ändå gott och lättdrucket.

Mer info om Fuller’s Old Winter Ale:

Ale

Fuller’s Vintage Ale 2010

Varunummer: 11785, Flaska 500ml, 59kr, Alkoholhalt: 8.5%

Ölhundbetyg

7

Komplext kraftigt ale som passar att lagras.

Doften är sött fruktig med inslag av brända mandlar, sirap, karamell och humle. Alkoholen är närvarande.

Smaken är även den söt och fruktig med mandel, karamell och en värmande alkoholton i avslutet. Alkoholen ger det hela lite av en konjakskänsla men ställ undan den i ett år eller två (eller mer) så tonas alkoholen ner. Kolsyran är väldigt lätt. Ett elegant öl som skall avnjutas i lugn och ro.

Mer info om Fuller’s Vintage Ale 2010:

Ale

Ocean Eko Julöl

Varunummer: 11343, Flaska 500ml, 31.20kr, Alkoholhalt: 5.6%

Ölhundbetyg

5

Maltigt öl med bröd, krydda, lite frukt och brända toner i doften. Smaken är även den maltig och lite bränd med lätta frukt- och bärtoner. Rätt torrt och beskt avslut. Lite för mycket åt ett håll för min smak och jag tröttnar halvvägs.

Mer info om Ocean Eko Julöl:

Ale

Flying Dog K-9 Cruiser

Varunummer: 11374, Flaska 355ml, 25.80kr, Alkoholhalt: 7.4%

Ölhundbetyg

6

Fruktigt ale med ganska påtaglig beska. Karamell, torkad frukt, lite kryddor och malt i doften som är ganska tunn. Smaken är också ganska tunn och är lätt fruktig, brödig med en rätt skarp kryddig beska.

Mer info om Flying Dog K-9 Cruiser:

Ale

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale

Varunummer: 11365, Flaska 750ml, 55kr, Alkoholhalt: 7.5%

Ölhundbetyg

6

Väldigt sött öl med doft av frukt, bröd, humle, karamell, alkohol och vin. Smaken är väldigt söt och fruktig och alkoholen är rätt påtaglig.

Mer info om Jacobsen Golden Naked Christmas Ale: