Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Oppigårds Winter Ale

Varunummer: 11320, Flaska 500ml, 26.50kr, Alkoholhalt: 5.3%

Ölhundbetyg

7

Oppigårds julöl är ett English Strong Ale som vunnit en hel del priser. Bryggd med maltsorterna Pale ale malt, ljus karamellmalt, mörk karamellmalt, Melanoidinmalt och chokladmalt.

Utseende: Klar mörkare bärnstensfärgad/brun med ett medium gulnat skum som lämnar lite rester.

Doft: Stor godissöt karamelldoft (nästan lite sirapssöt) med torkad aprikos, apelsinskal och fina blommiga humletoner. Trevlig söt humlegodisdoft.

Smak: Söt med knäckig karamell, aprikos, apelsinskal, lite bär, lite småkaka och fruktkarameller och en bra stegrande barrig beska som överskuggar sötman i slutändan. Lite choklad kommer i eftersmaken.

Mun: Medium kropp med mjuk kolsyra.

Inte mycket jul över det här ölet i fråga om kryddor eller liknande. Det är dock maltigare än vanligt med Oppigårds mått mätt och deras oftast så trevliga humlekaraktär är påtaglig. Enkelt och rent med en förhållandevis lättsam munkänsla. Av alla julölen är det här en av de där jag köper hela vägen fram till jul som en trevligt humlig bruksöl. Det som Oppigårds är så bra på.

Mer info om Oppigårds Winter Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.