Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake

Varunummer: 11906, Flaska 330ml, 58.90kr, Alkoholhalt: 13%

Ölhundbetyg

9

Mikkeller drar sin Beer Geek-serie ett steg till och bostar sin havrestout till 13% och slänger i både kaffe och vanilj. Låter det gott? Tro fan det.

Utseende: Kolsvart och tjock likt chokladdryck med ett mjukt kompakt gräddigt brunt skum som lämnar snygga rester. Riktigt snygg etikett också. Top notch!

Doft: Söt mjölkig choklad med massa vanilj samt espresso. Luktar som en choklad/kaffedrink!

Smak: Liknande smak fast kaffe och choklad ligger mer i förgrunden med en grynig och fint rostad karaktär. Alkoholen är förhållandevis mjuk med tanke på de 13%. Vanilj, kaffe och mjölkchoklad skapar en riktig desertupplevelse men så smyger även lite grapefrukt in och bryter av med lite syrlighet så att det inte blir alltför murrigt och sliskigt. Både rik och frisk. Skitgott!

Mun: Stor krämig och lyxigt len munkänsla med mjuk kolsyra. Precis lagom kladdig och krämig.

Spektakulär och ytlig på ett sätt men vad gör det när det är så här gott? En lyxig, krämig och söt långsippare som sitter som en smäck efter maten. Ta en kaka till vetja!

Mer info om Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake:

One Response to “Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake”

  1. Är jag då villig att betala 7,50 för 40 gram chokladboll? Nja, kanske någon gång om jag känner för det men då ska det inte vara mer än ett paket och en godbit åt fyra personer. Ska man ha kalas eller någon större tillställning så inte blir det fyra paket av den här till ett sammanlagt pris på 100 kronor för några chokladbollar, så mycket är de inte värda. Sitter jag däremot på ett café så skulle jag kunna tänka mig att betala 25 kronor för en kopp kaffe och en dumleboll. Trots att jag tycker att den är god, för det är den, så får den inte mer än ett medelbetyg. Den är en aning för dyr och den är i sötaste och mäktigaste laget för att betyget ska bli högre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.