Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Porter/stout

Yo-Ho Tokyo Black Porter

Varunummer: 11509, Burk 350ml, 35.90*kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

7

Japansk porter på burk som dök upp i augustisläppet på Systembolaget. Jag vet inte mycket om vare sig bryggeri eller öl, men bryggeriet säger själva så här:
The complex chocolate and roast flavours of dark specialty malts are combined with a floral and slightly spiciness from Perle hops.

Utseende: Ogenomträngligt mörkbrun/svart med en aning grums i botten samt ett två fingrar högt finbubbligt ljusbrunt skum som lämnar lite spridda rester.

Doft: Rostad och lite söt och “köttig” doft med choklad, mörkt rågbröd, charkuteri, lakritsrot och en lite störig ton av vax/stearin.

Smak: Söt och rostad med kaffe, choklad, mörkt bröd, sötlakritslakrits och lite syrlighet av mörka bär och citrus. Avslutet är lite pepprigt bränt kaffebittert och eftersmaken är en smula platt och har en lite dov ton av plast.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra och oljig textur.

En ganska bra porter som har fina rika maltiga smaker men samtidigt håller sig rätt mjuk och len. Om det bara inte var för den störiga tonen av vax och plast som ökar med temperering och stör helhetsintrycket så hade jag nog kunnat bli riktigt förtjust i den, men nu stannar betyget på en positiv men lite försiktig sjua. Rätt så gott, fast med anmärkelser.

FLER OM :
Torrhumlat.se
Portersteken.se 

 

* Pant tillkommer

Mer info om Yo-Ho Tokyo Black Porter:

Ljus lager

Kirin Ichiban

Varunummer: 1552, Flaska 330ml, 15.90kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

5

En japansk lager som licensbryggs i England. Väldigt mild i både arom och smak.

Det doftar lättsamt maltigt med inslag av halm och lätta brödtoner samt en ton som får mig att tänka på kalk eller krita. Rätt frisk doft faktiskt.

Smaken är även den väldigt lent maltig och definitivt mer söt med citrusfruktiga toner och lätta gräsiga humletoner. Eftersmaken är väldigt len och kort, kolsyran mjuk och kroppen tunn och lätt vattnig.

Det här är inte så dumt ändå. Det smakar aldrig illa, det smakar bara inte så fruktansvärt mycket. Gillar du din öl lättdrucken och försiktig i smaken är det här din kopp öl!

Mer info om Kirin Ichiban: