Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Ljus lager

Jämtlands President Lager

Varunummer: 1373, Flaska 500ml, 22.80kr, Alkoholhalt: 5.2%

Ölhundbetyg

6

I stort sett klar vätska med gyllengul färg och ett stort vitt poröst ojämnt skum som faller snabbt och lämnar hyfsade rester.

Doften är ljust maltig med citrus och en lätt humlebris. Längre ner i glaset kommer lite toffee och Jämtlands typiska smörton fram.

Smaken är ljust maltig med en söt ton av småkaka, karamell, toffee och lite citrus. Blommig och gräsig humlebeska som är lätt men tydlig. Karamell och toffee i eftersmaken.

Medelfyllig kropp med livliga skummande bubblor.

En god hyfsat välhumlad pils med en trevlig toffeesötma och inte allt för mycket brynt smör som Jämtlands ibland kan ha.

Mer info om Jämtlands President Lager:

Ljus lager

BrewDog 77 Lager 3.4%

Varunummer: Dagligvaruhandeln, Flas 330ml, 19.90kr, Alkoholhalt: 3.4%

Ölhundbetyg

5

Den andra av Skotska BrewDogs öl som lanserats i Sverige som folköl.

Ölet är transparant och gyllene med ett instabilt kritvitt skum som lämnar aningens rester.

Doften är ljust maltig med en viss söt och lite jästig ton av kakdeg. Smulan humle tittar fram som ett fång ogräs och vissna blommor. Aningens tropisk frukt och citrus. Rätt lågmäld doft.

Smaken är ljust maltig och aningens söt med en hyfsad beska. Citrus, gräsig humle, lite blommor, lite tropisk frukt samt lite rostat bröd med smör.

Kroppen är rätt tunn och vattnig. Kolsyran lättsam.

Nej det här var inte alls lika roligt som det andra folkölsalternativet Trashy Blonde 3.4%. Det är förvisso bättre än de flesta massproducerade folkölen, men om man ska jämföra med den starkare Systembolagetvarianten så blev den här varianten ett nerköp.

Mer info om BrewDog 77 Lager 3.4%:

Ljus lager

BrewDog 77 Lager

Varunummer: 1500, Flaska 330ml, 14.40kr, Alkoholhalt: 4.9%

Ölhundbetyg

6

Aningens disigt orange/guldfärgat öl med ett hyfsat äggvitt skum.

Doften är tjock och lite söt, nästan gräddig, och jordigt humlig med toner av citrus och frukt.

Smaken är också den rund och krämig med massa beska fruktiga citrustoner. Lång sträv beska i eftersmaken. Först rund och krämig, sedan bitter och torr som kartong. Det här är ett gott öl men det är rätt annorlunda för att vara en pilsner.

Mer info om BrewDog 77 Lager: