Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Ljus lager

Kaltenberg Organic

Varunummer: 1270, Flaska 330ml, 11.90kr, Alkoholhalt: 4.7%

Ölhundbetyg

4

Svensk ekologisk och kravmärkt pils som är bryggd enligt de tyska renhetslagarna som gäller i Tyskland sedan 1516 och licensbryggs på uppdrag av HKH Prins Luitpold av Bayern. Det ni! Hur smakar det då? Tja… Som en rätt standard lager.

Ljus maltig doft med inslag av halm och en viss fruktig sötma.

Smaken är även den maltig och lite brödig med en lätt lätt citrus och gräsig beska som är väldigt kort i eftersmaken. En viss metallisk ton är där också.

En rätt lättsam och len lager som klarar sig undan att bli för blaskig samt att sticka ut åt något särskilt håll över huvudtaget för den delen.

Mer info om Kaltenberg Organic:

Ljus lager

Kirin Ichiban

Varunummer: 1552, Flaska 330ml, 15.90kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

5

En japansk lager som licensbryggs i England. Väldigt mild i både arom och smak.

Det doftar lättsamt maltigt med inslag av halm och lätta brödtoner samt en ton som får mig att tänka på kalk eller krita. Rätt frisk doft faktiskt.

Smaken är även den väldigt lent maltig och definitivt mer söt med citrusfruktiga toner och lätta gräsiga humletoner. Eftersmaken är väldigt len och kort, kolsyran mjuk och kroppen tunn och lätt vattnig.

Det här är inte så dumt ändå. Det smakar aldrig illa, det smakar bara inte så fruktansvärt mycket. Gillar du din öl lättdrucken och försiktig i smaken är det här din kopp öl!

Mer info om Kirin Ichiban: