Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Ale

Brains Dark

Varunummer: -, Flaska 500ml, -kr, Alkoholhalt: 4.1%

Ölhundbetyg

6

Brains är ett Walesiskt bryggeri som grundades 1882 och äger idag runt 250 pubar i Wales samt huserar märkena Brain’sBuckley’s och Hancock’s. Dark är av den smått utrotningshotade stilen Mild Ale och då den förut låg på 3.5% så har man här uppdaterat ölet med lite extra alkohol till 4.1%.

Utseende: Klar och mörkt rödbrun som gränsar mot svart. Skummet är lite gråbrunt och skrovligt och lämnar ett tunt spräckligt mönster efter sig en bit ner i glaset.

Doft: Doften är trevligt rostad med mycket choklad och kola samt en hint av aska och lite bär.

Smak: Rostad och rätt torr med trevliga fylliga toner av choklad, karamel och kola med lite nötter. Tyvärr tappar smaken lite fotfäste och blir snabbt lite vattnig och avslutar mer askigt och lite metalliskt för att sedan göra en hyfsad come back i eftersmaken med en trevlig smak av bröd, choklad och kola. Beskan är mer bränt maltig än humlig.

Mun: Medelstor till tunnare kropp med mjuk och något skummande kolsyra. Något vattnig textur.

Ett trevligt maltbetonat öl med en härlig doft av söt choklad och nötig kola som tyvärr blir lite väl tunn och askig i smaken. Goda smaker som tyvärr störs av det lite askigt vattniga avslutet i kombination med den lite skummande kolsyran.

Mer info om Brains Dark: