Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

archive.php

Ale

Westmalle Tripel

Varunummer: 1684, Fla 330ml, 28.90kr, Alkoholhalt: 9.5%

Ölhundbetyg

8

Häller man upp det här ölet smulan oförsiktigt (som jag gjorde) så fullkomligt exploderar det i ett enda stort äggvitt fluffigt skum som nästan fyller hela glaset för att sakta leta sig neråt medan det lämnar lite fina rester. Doften är jästig, lite söt och syrlig med citron, koriander, bröd och marsipan. Smaken är stor, rund och relativt söt med jäst, apelsinskal, koriander, äpplen och en godisaktig ton. En viss ton av trä kommer i eftersmaken. Alkoholen värmer rätt bra, kolsyran är väldigt lätt och kroppen rund och lite krämig.

Ett av de klassiska och bästa av trappistölen.

Mer info om Westmalle Tripel:

Ale

Chimay Tripel/Blanche

Varunummer: 1657, Flaska 330ml, 26.90kr, Alkoholhalt: 8%

Ölhundbetyg

9

Disigt mörkorange vätska med ett stort poröst smutsvitt skum som faller ner till ett tunt “lock” och lämnar en del fina rester på glaset.

Doften är jästig och söt med inslag av pomerans, torkade äpplen, banan, russin, lite krydda, fruktkaramell, marsipan och en härligt blommigt söt humleton. En rätt stadig skalbeska torkar ut avslutet.

Smaken är söt med jäst och mandelmassa som följs upp av fruktiga toner av pomerans, äpplen, lite banan och russin med en uppfriskande blommig humleton. En rätt stadig skalbeska torkar ut avslutet.

Medium till fylligare kropp med mjuk masserande kolsyra.

Ett väldigt smakrikt, fylligt och välgjort öl och min favorit av Chimayölen.

Mer info om Chimay Tripel/Blanche: