Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Young’s Double Chocolate Stout

Varunummer: 1606, Flaska 500ml, 25.90kr, Alkoholhalt: 5.2%

Ölhundbetyg

7

Svart färg med ett poröst bubbligt ljusbrunt skum som lämnar fina rester på glaset.

En kraftig chokladdoft slår emot en. Kaffe och rostad malt finns där i sedvanlig stil men det som totalt styr den här skutan är uppenbarligen chokladen (och märkligt vore väl annat med tanke på namnet). Mörk choklad, söt mjölkchoklad och bakom hörnet tittar en skvätt arrak fram. Fin halvsöt doft. Kom bara ihåg att inte dricka det här ölet för kallt för då lär du inte känna mycket av dofterna. Det gäller förresten generellt med många öl.

Smaken är beskt rostad till bränd med toner av kaffe och mörk mustig bitter choklad. Tydligen har både chokladmalt, essens samt riktig choklad använts i processen. Vill man göra ett statement så… Men det blir trots det aldrig speciellt sött utan håller sig på kanten till torrt, beskt och bittert.

Kroppen är medium till svag och stör mig lite. Så kraftiga smaker kunde ha fått rymts i en lite större kostym. Det är inte blaskigt eller så, det är bara lite för tunt. Kolsyran tar sin beskärda plats utan att bli för påträngande.

Goda smaker, men jag vill ha aningens mer volym. Det är väl kanske ett i-landsgnäll antar jag.

Mer info om Young’s Double Chocolate Stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *