Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ljus lager

Wisby Bocken i Paradiset

Varunummer: 1491, Flaska 330ml, 18.70kr, Alkoholhalt: 7.4%

Ölhundbetyg

6

Gotlandsbryggeriets tillskott till årets sommarölslansering på systembolaget är ett bocköl som enligt flaskan är bryggt med “ljusrostad karamellmalt och humle från Tyskland och USA”.

Färgen är bärnsten och vätskan är klar. Ett medelstort lätt gulnat skum pryder det hela men det kollapsar rätt fort och lämnar vissa små fläckar på glaset.

Doften är maltig och lite kornig med vissa fruktiga och citrusaktiga toner. Lätta blommiga och fruktiga humletoner med lite stickig mineral, honung, alkohol, metall och dextrosol dyker upp.

Smaken är sött karamelligt maltig och fruktig med lite karamell, mango, mandarin, aprikos lite jäst och mineral. För stilen rätt hög blommig och gräsig beska.

Medium kropp som vacklar till lite i mitten och nästan känns lite vattnig. Små porlande bubblor som tillsammans med den lite mineralaktiga beskan skapar en syrlig lite stickig munkänsla.

Återigen kommer Gotlandsbryggeriet med en rätt stabil men något karaktärslös öl. Det lär väl bli några till på Gotland i sommar kan jag tänka mig.

Mer info om Wisby Bocken i Paradiset:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *