Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Weyerbacher Double Simcoe IPA

Varunummer: -, Fat 300ml, 95kr, Alkoholhalt: 9%

Ölhundbetyg

8

Oliver Twist (Stockholm) har för tillfället sin “Micromericafestival” med massa exklusiva amerikanska humlestinna öl på flaska och kran. En av dessa är Weyerbachers Double Simcoe IPA (flaska) som är en double india pale ale bryggd uteslutande med den moderna västkusthumlen Simcoe. Så hur passande är det då inte att knata bort till Bishops Arms Folkungagatan och pröva den på fat?

Utseende: Grumlig och mörkt kola-/brunröd med ett gräddigt smutsvitt skum som fastnar bra på glaset.

Doft: Rejält söt och humlig med godissöt karamell, fruktté, aprikos, grapefrukt, svartvinbär, litchi, enegransbarr samt lite kattpiss och alkoholhetta. Det händer en hel del i doften och det finns även en spännande bärig ton med lite syra som drar tankarna till en kriek eller framboise. Rätt rolig doft!

Smak: Som förväntat är även smaken rejält söt med massa godisklibbig karamell, lagom övermogen tropisk frukt som aprikos, grapefrukt, litchi och passionsfrukt, barr och lite örter. Hög men balanserad beska som aldrig blir frän. Jag undrar hur gammal den är? Lite bärig syra även i smaken men inte lika uttalad som i doften. Alkoholen värmer en del.

Mun: Stor klibbig munkänsla med en mjukt skummande kolsyra med lite batterisyrliga små bubblor som också drar tankarna en smula till spontanjäst öl.

En riktigt rolig double ipa med udda inslag. Komplex, stor, söt och välhumlad med bra maltbas. Ett långsamt men välgjort öl som man kanske inte dricker två av direkt. Möjligtvis aningens för söt och alkoholen sticker en aning för mycket. Trots smågnället ett väldigt gott och intressant öl.

Mer info om Weyerbacher Double Simcoe IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *