Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Weihenstephaner/Samuel Adams Infinium

Varunummer: 11139, Flaska 750ml, 179.50kr, Alkoholhalt: 10.5%

Ölhundbetyg

5

Omtalad samarbetsbrygd mellan anrika tyska Weihenstephan och välkända amerikanska Samuel Adams. Tanken var att Samuel Adams skulle tillföra amerikansk experimentlusta till tyskarnas något strikta renhetslagar vad gäller ölbryggning. Man har t.ex. använt champagnejäst.

Ölet är klart och gyllene med ett fluffigt äggvitt skum som lämnar endast små fläckar på glasets insida.

Doften är kornigt maltig och jästig med citrus, lite jästa äpplen och en svag doft av mandelmassa som lurar i bakgrunden. Jag skönjer lite alkoholhetta också.

Smaken är rätt söt och lite kvalmigt jästig med samma grova maltighet som i doften. Korn, jästa äpplen, apelsin, banan och lite kryddiga toner. Låg beska i avslutet. Alkoholen värmer en del.

Kroppen är rätt fyllig och kolsyran en smula porlande men mjuk.

Nej det här var inte min grej. Maltiga jästiga och tjocka toner får mig att tänka weissbier medan det på andra sätt känns belgisk stark ale, och inte speciellt trevliga sådana i något av fallen. Vad man än kan kalla den här drycken så slutar det ändå för mig med att flaskan är det bästa med det hela.

Mer info om Weihenstephaner/Samuel Adams Infinium:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *