Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Varunummer: -, Flaska 330ml, -kr, Alkoholhalt: 6.2%

Ölhundbetyg

8

Duchesse de Bourgogne är ett opastöriserat suröl som är en blandning av ett 8 månader samt ett 18 månader gammalt ale som sedan får ligga och mogna på ekfat från Bourgogne och bryggs av Brouwerij Verhaeghe i Vichte i västra Flandern.

Klar och mörkt brunaktigt vinröd med ett medelstort bubbligt poröst smutsvitt skum som lämnar lite kletiga fläckar på glaset.

Doft: Sötsyrlig med marsipan och lite filmjölk, sviskon, balsamvinäger, lite fattoner och jag tycker mig hitta en gnutta choklad.

Smak: Sötare än förväntat från doften, men med en härlig balsamico- och filmjölkssyra och mörk frukt. Balsamico är verkligen ett starkt ledord här och de trevliga syrliga fattonerna ligger kvar länge i munnen.

Medium kropp med en bra mjuk kittlande kolsyra.

Ett komplext spännande öl med intensiva och eleganta sötsura smaker. Tippar dock en smula över åt det sötare hållet och faller i mina ögon snäppet kortare än Rodenbachs Grand Cru för att ta något att jämföra med. Med det sagt är det ju då ändå ett toppöl för den som är intresserad av den något svårflörtade stilen.

Mer info om Verhaeghe Duchesse De Bourgogne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *