Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

To Øl First Frontier IPA

Varunummer: 11166, Flaska 330ml, 34.90kr, Alkoholhalt: 7.1%

Ölhundbetyg

8

To Øl är ett relativt nystartat danskt spökbryggeri som sköts av de två Mikkellerlärjungarna Tobias och Tore. First Frontier IPA har bryggts vid De Proef Brouwerij i Belgien och är en IPA i den amerikanska stilen som bryggts med humlesorterna Warrior, Simcoe och Centennial och ska koncentrera sig på stram beska och citrus och hålla en låg maltprofil. Har dom lyckats?

Utseende: Grumlig orange vätska med ett stort ojämnt smutsvitt skum som lämnar riktigt fina rester i glaset.

Doft: Stor citrusfruktig doft med grapefrukt, apelsinskal, persika plus sötma från karamell och flyktig kakdeg får mig att tänka på mjuk kaka med kanderade fruktbitar. De söta maltigare tonerna tunnas dock ut när ölet får luftas och blommiga, gräsiga och tallbarriga toner tar över med lite våt sten i bakgrunden.

Smak: Smaken är först lätt söt med en relativt låg men lagom maltprofil av karamell och småkaka för att sedan bli stramt besk av gräs och tallbarr med syrliga läskande grapefrukt-, persika- och apelsinskalstoner. Torr beska i avslutet med mjuka lätta karamelltoner i bakgrunden.

Mun: Medium kropp med små livliga bubblor.

En riktigt trevlig IPA med hög torr beska, klassiska citrustoner och en lättsam men ändock närvarande maltprofil. Ett givet köp om man är ett fan av stilen. Inget nytt under solen möjligtvis men en dock så passande kombo!

Mer info om To Øl First Frontier IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *