Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Thornbridge Raven Black IPA - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Thornbridge Raven Black IPA

Varunummer: 11688, Flaska 500ml, 49.50kr, Alkoholhalt: 6.6%

Ölhundbetyg

8

Brittiska Thornbridge bryggde sitt första öl 2005 men har redan hunnit håva in 200 medaljer i diverse tävlingar och expanderat med ett andra bryggeri. Det är dock första gången vi ser dom på Systembolagets hyllor.

Utseende: Till synes svart, men hållet mot ljuset skimrar det klart och rubinrött. Skummet är smutsbeige och stort och svampigt och lämnar en tjock bubblig krans på glasets insida.

Doft: En söt och nästan lite gräddigt tjock maltbas med lite sött mörkt bröd toppas av beska örter och barr med lite tropisk frukt och lite brända toner. Längre ner i glaset känner jag även en tydlig ton av våt sten.

Smak: Sött med karamell och frukter som grapefrukt, litchi, persika och möjligtvis ananas får snabbt besök av lite brända träiga toner med beska örter. Beskan i avslutet är rätt hög men väl balanserad mot sötman och allt mynnar ut i en rätt mjuk fin eftersmak med brödig karamell samt vaga känningar av choklad och kaffe.

Mun: Medium kropp med en lite skummande kolsyra med bubblor som sprakar en smula på tungan och skapar en lite metallisk känsla. Mjuk oljig vätska.

Välbalanserat, snyggt och riktigt lättdrucket. En svart IPA med klar amerikansk karaktär som ändå lyckas behålla något brittiskt i sitt drag och aldrig bli för aggressiv. Fint flöde från början till slut. Det enda som stör mig lite är den lite brusiga kolsyran som ger en lite metallisk känsla, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker illa om den eller att den ger karaktär.

Mer info om Thornbridge Raven Black IPA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *