Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Thisted Limfjordsporter

Varunummer: 11237, Flaska 330ml, 23.10kr, Alkoholhalt: 7.9%

Ölhundbetyg

8

Danska Thisteds Limfjordsporter är något av en dansk klassiker som dök upp första gången för så länge sedan som 1989. Ser härligt anspråkslös ut med sin naggade “pilsnergubbeflaska”, men när man läser att den innehåller både rökmalt och engelsk lakrits så förstår man att man har något lite ovanligt att vänta.

Utseende: Ogenomträngligt svart med ett stort bubbligt brunt skum som lämnar tjocka kletiga mönster på glaset.

Doft: Rökig doft med kaffe och en lite laktisk sötma. Prickig korv och lägereld, tjärpastill, fattoner och endast en hint av mörk frukt.

Smak: Söt och först lite filsyrlig med en stor fyllig kaffesmak samt choklad och en tobakskryddig träton samt en hint av vanilj. På sätt och vist enkelt men elegant och annorlunda med väldigt goda smaker.

Mun: Medium till full kropp med mjuk moussig kolsyra och en lite krämigt kladdig munkänsla.

Jag hörde att dom i stort sett säljer den här på bensinmackarna i Danmark. Jag tror jag tar och flyttar dit! En liten pärla som gömmer sig i en vardaglig förpackning. Både sötman och alkoholhalten gör ölet ypperligt att lagra och enligt pålitliga källor ska resultatet bli fantastiskt. För 23kr flaskan är det ett kap. Köp!

Mer info om Thisted Limfjordsporter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *