Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Stone Vertical Epic 10.10.10.

Varunummer: 11769, Flaska 650ml, 94.60kr, Alkoholhalt: 9.5%

Ölhundbetyg

6

Komplext öl med karaktär av vitt mousserande vin.

Dofter av jäst, vitt vin, äpple, päron och koriander.

Smaken har även den en stark vitvinskaraktär med syrlig citrus och koriander. Det fullkomligt exploderar i munnen av smaker som man normalt sett inte associerar med öl. Det känns som att smakerna har ADHD och vägrar sitta still och eftersmaken känns märkligt besk och stickande som batterisyra blandat med citronextrakt.

Stone Brewing Co. har en tanke med den här serien av öl som bryggs en gång varje år. Första versionen kom 2002 och sista kommer komma 2012. Tanken är sedan att man skall ha köpt alla och ha en så kallad “vertikalprovning” av alla årgångarna. Ett projekt för den äkta nörden som samtidigt har plånboken för projektet då flaskorna är dyra och man helst ska köpa två åt gången. En att testa nu och en att lagra. Vid det här stadiet kan jag tycka att den här versionen är kaotisk. Att ölet har så mycket vinkaraktär beror på att dom slängt i druvorna Muscat, Gewürztraminer och Sauvignon Blanc i processen. Jag har ingen aning vad lite lagring kommer göra med ölet, men den som känner för att se efter får se.

Stone Vertical Epic 10.10.10., 6.5 out of 10 based on 2 ratings

Mer info om Stone Vertical Epic 10.10.10.:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *