Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Stone Old Guardian Belgo-Barley Wine

Varunummer: 11158, Flaska 650ml, 80.20kr, Alkoholhalt: 12%

Ölhundbetyg

8

Stone fick experimentlusta och spetsade några fat av sitt omtyckta välhumlade barley wine med belgisk jäst. Resultatet blev enligt dem själva så pass bra att dom bestämde sig för att låta experimentet nå ut till massorna.

Utseende: Klar med en vacker djup rödaktig bärnstensfärg och ett medelstort gulnat skum som lämnar lite spridda rester.

Doft: Stor godissöt (bröstsocker) jästig karamelldoft med kanderat apelsinskal, aprikos, röda äpplen, mjuk fruktkaka, lite hettande kryddor,  samt en stor dos humle. Det här doftar belgiskt humlegodis! Men den värsta sötman lugnar sig efter en stund och en frisk pepprig ton av mint eller mynta dyker upp.

Smak: Stor sötma med karamell, syrlig grapefrukt, aprikos och russin rusar in med en spetsig humlebeska med hettande alkohol som sedan ger ifrån sig en lång eftersmak av tobak, läder, toast och granbarr.

Mun: Stor kropp med friska men mjukt kittlande små bubblor. Sockrigt klibbig vätska.

Ett bra sött amerikanahumlat öl får en twist och jag tycker att resultatet blir riktigt bra faktiskt. Det är sådär galet godissött och humligt, och även om man tycker att originalet är bättre så tycker jag inte den belgiska jästen förstör utan bara ger den ett nytt ansikte. Det här är bra nu och kan bli riktigt intressant med lagring. Priset är bra också!

Mer info om Stone Old Guardian Belgo-Barley Wine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *