Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Stone Double Bastard Ale 2011

Varunummer: 11161, Flaska 650ml, 83.90kr, Alkoholhalt: 10.5%

Ölhundbetyg

8

Är du ute efter stora kaxiga och humlestinna amerikanska öl brukar Stone Brewing vara ett säkert kort. Deras strong ale Arrogant Bastard är lite av en modern klassiker med sitt uppkäftiga namn och här har man skruvat upp det ölets söta och läderaktiga malttoner och fruktiga humle till max och fått fram ett riktigt kraftpaket på 10.5%.

Utseende: Klar med en vacker mörkt läderaktigt röd färg och ett finbubbligt gräddgult skum som lämnar ett fint mönster på glaset.

Doft: En stor maltig doft med robusta toner som läder, tobak och lite steksky slår först emot en för att sedan blanda sig med söta toner av karamell och sockervadd med alkohol. Sedan smyger humlen upp på en med tjocka toner av övermogen tropisk frukt och lite barr.

Smak: Sirapssöt karamell breder ut sig rejält för att sedan balanseras ut med eleganta toner av läder och tobak med grapefrukt, mogen mango, aprikos och svartvinbärsblad. Sedan kommer en stor växande humlig beska med örter och kåda och ringar ut i en lång läderaktig eftersmak med sälta och örtig beska. Alkoholen värmer en del men är trots det rätt integrerad i helheten.

Mun: Stor kropp med en oljig textur och mjukt kolsyrad med små kittlande bubblor.

Ett stort och uppkäftigt öl, men inte utan en viss elegans. Sötma och snygga lädertoner med en stor humlebeska skapar en snygg harmoni. Ett aggressivt men väldigt gott öl nu som säkerligen har potential till att växa ännu mer med några års lagring.

Mer info om Stone Double Bastard Ale 2011:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *