Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

St Peter’s Winter Ale

Varunummer: 11331, Flaska 500ml, 26.90kr, Alkoholhalt: 6.5%

Ölhundbetyg

8

St Peter’s med sin karaktärsfulla “medicinflaska” har varit med ett bra tag nu på Systembolagets hyllor. Deras Cream Stout samt den glutenfria G-Free har vissa kanske sett, och den här Old Alen dyker taktfast upp i julölssläppet.

Utseende: Klar men väldigt mörkt brunröd med ett större kompakt ljusbrunt/beige skum som lämnar lite rester.

Doft: Lite rostat maltig och aningens vinös med mörk frukt och bär samt lite lakrits, men även en del choklad och en hint av kaffe samt lite nötig och en ton av klister.

Smak: Söt karamellig och rostad, nästan lite bränt maltig med en lite surt fruktig karaktär med röda torra bär som lingon eller enbär. Men den syrliga tonen planar ut för att ge plats åt en fyllig chokladton med kaffe. Aningar av tobak och örter i avslutet.

Mun: Större kropp med något friska bubblor och en aning vass och stickig munkänsla.

Ett förvånansvärt robust och komplext öl som balanserar den lite råa spretiga tobakskaraktären bra med spännande choklad- och kaffetoner. En halvspretig liten pärla att mysa med till julgodiset efter all julmat tänker jag. Tycker man den är för vass kan jag tänka mig att den lugnar ner sig bra till nästa jul.

Mer info om St Peter’s Winter Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *