Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Veteöl

S:t Eriks Wit

Varunummer: -, Fat 40ml, 75kr, Alkoholhalt: 4.7%

Ölhundbetyg

6

En av de senaste i Jessica Heidrichs S:t Eriksserie är ett belgiskt veteöl, en så kallad witbier och är, enligt Magnus Bark på Ofiltrerat, kryddad med den nya udda humlesorten Sorachi Ace.

Disigt gul med ett kort vitt skum.

Doft: De klassiska witbiertonerna av vete, färskt citronzest och koriander finns där men hamnar lite bakom en markant parfymig ton. Tyvärr lite som förväntat av en S:t Eriks. Längre ner dyker en lätt ton av degigt jästigt bröd upp.

Smaken är syrlig, lätt och aningens söt med vete, massa citron, persika och något annat tropiskt, koriander och en markant barrig, nästan kådig/parfymig beska. I eftersmaken kommer lite söt malt och lättar upp.

Medium kropp med lagom skummande och livlig kolsyra.

En trevlig svalkande wit med Jessicas typiskt välhumlade profil som tyvärr ofta blir lite för skarp och parfymig. Det är mer det som stör än att det är välhumlat. Allt det andra i ölet är dock på trevliga nivåer och jag märkte inte av Sorachins något svåra karaktär nämnvärt.

Mer info om S:t Eriks Wit:

Comments are closed.