Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

S:t Eriks Sommar Ale

Varunummer: 11472, Flaska 330ml, 18.90kr, Alkoholhalt: 4.7%

Ölhundbetyg

5

Klart och gyllene med ett kort lätt gulnat skum.

Ljust maltig, lite kornig och lite unken doft med lite citrus och frukt. En lite jästigt degig ton blandar sig med övermogna äpplen, persika, apelsinskal, småkakor och lite lätta gräsiga humletoner. Något känns aningens kemiskt.

Smaken är aningens söt och ljust maltig med citrusskal, apelsin, persika, bröd, lite svart te och en medelstor torr gräsig beska. Aningens karamell dyker upp i eftersmaken.

Medium till lättare kropp med låg mjuk kolsyra.

Ännu ett dugligt öl från S:t Eriks som precis klarar sig undan. Doften är inte speciellt trevlig men smaken är i alla fall bättre.

Mer info om S:t Eriks Sommar Ale:

2 Responses to “S:t Eriks Sommar Ale”

  1. Jens

    St Eriks är väl nästan alltid just så känns det som. Dugligt men sällan bra.

  2. Fredrik Broberg

    Ja nu har jag ju inte lagt upp några fler S:t eriks-recensioner här ännu, men jag tyckte dock att både Pilsnern, Vårlagern och Sommarlagern (om jag inte minns helt galet) var bättre. Enkla men goda. Den här var helt ok smakmässigt sett men luktade lite väl funky tycker jag. Jag är annars faktiskt rätt positivt inställd till Jessica Heidrichs öl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *