Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Slottskällans Svart - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Slottskällans Svart

Varunummer: 11348, Flaska 330ml, 20.40kr, Alkoholhalt: 5.5%

Ölhundbetyg

6

Slottskällans Bryggeri återupplivar sin gamla porter Svart som inte varit i produktion sedan 2005, fast nu i ekologisk tappning. Maltsorterna Pilsner, Ljus karamell, Mörk Karamell och Rostmalt har använts samt humlesorterna Sovereign och First Gold.

Utseende: Svart med ett två fingrar högt kompakt och krämigt mockabrunt skum som lämnar en del rester.

Doft: Rostad och lite syrligt/surt askig med lite kallt kaffe och choklad i bakgrunden. Först är det mest askigt och lite gräsigt surt, men luktar man lite extra länge så kommer den lenare kaffe och chokladtonen fram mer och det gömmer sig en ton som känns lite som vanilj i det hela.

Smak: Hårt rostad med en hyfsat låg sötma som trycks ner ännu mer av den syrliga brända malten och en rätt hög gräsig beska. Kaffe, choklad, lite tjärpastill och lakrits och även här en lätt ton av vanilj. Den långa eftersmaken har en rejält bränd träig smak med choklad och bittert kaffe.

Mun: Medium till något lättare kropp som blir lite vattnig i mitten med en rätt frisk kolsyra.

En klassisk enkel och torr porter på en lättsam alkoholnivå som gör den trevligt vardaglig i positiv bemärkelse. Torr och bränd med en härligt lång eftersmak. Lite för tunn för att jag ska bli jätteglad dock och den lite sura askiga kvalitén släpper inte riktigt ut de andra trevliga smakerna som mest trycker i bakgrunden och kommer mer i eftersmaken.

Mer info om Slottskällans Svart:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *