Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Skebo Lantöl

Varunummer: 89866, Flaska 500ml, 27.50kr, Alkoholhalt: 5.4%

Ölhundbetyg

6

Rätt ur hästens mun (eller rättare sagt, kopierat från Ratebeer): “Kopparfärgat, maltigt och mustigt öl med kryddig Challengerhumle för beskan och med Fuggle, East Kent Golding och amerikansk Cascade i smak- och aromgivande humlegivor. Som sällskapsdryck eller till den rejäla husmanskosten.” Aha, aha, ahmm, hmm… Leverantören TOMP säger att det finns Crystal och Amber malt i soppan också.

Utseende: Klar och lite brunaktigt bärnstens/kopparfärgad med ett smutsvitt gropigt skum som lämnar lite rester. Jovars.

Doft: Lite småsyrligt hembakat bröd, spannmål, jäst och en hint av något som känns lite som lakritsrot.

Smak: Maltig och rätt söt med bröd, sirap, endast en vag aning av apelsin och lite aprikos samt den där tonen av lakritsrot som är tydligare här. Spannmål i eftersmaken med en väldigt lättsam och låg läderaktig beska.

Mun: Medelstor kropp med mjuk kolsyra och en lite oljig textur.

Malt, sa Bill. Malt var ordet, sa Bull. Ett lite kornigt maltbetonat och rätt sött ale. Välgjort, rent och rätt så gott och passar nog bra som ett bordsöl till något rustikare rätter. Men som sällskapsdryck känner jag att den kunde behövt ett något starkare humlebett för att hålla intresset uppe. Ölet går att beställa styckvis i beställningssortimentet.

Mer info om Skebo Lantöl:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *