Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

SKA Nefarious Ten Pin Imperial Porter

Varunummer: 11649, Flaska 650ml, 79.30kr, Alkoholhalt: 8%

Ölhundbetyg

7

Den här amerikanska starkportern med den något hysteriska flaskan kom den första mars i år och är bryggd av det dansanta bryggeriet SKA Brewing.

Utseende: Svart färg, men vätskan är klar och mörkt brunröd hållen mot ljuset. Ett medium till kortare gropigt brunbeige skum bygger sakta upp och lämnar hyfsade rester.

Doft: Först lite surt askigt bränd med en saltig havsvattenton, men så dyker en len ton av ljus mjölkig choklad upp och omhuldar det hela och toner av kallt kaffe och bär dyker upp. Längre ner i glaset känns även lite alkohol samt mandel och karamell. Aningens försiktig doft.

Smak: Rätt mjuk med kaffe, mjölkig mörk choklad och lätta torra rostade toner. En del fruktiga och bäriga toner dyker upp med en aning lakrits. Lite syrligt, rätt sött och med ett maltigt beskt avslut. Mjuk mjölkig munkänsla.

Mun: Kroppen är medium med mjuk lite mousserande kolsyra med pyttesmå bubblor. Mjukt spritzig.

Ölet höjer sig ett par snäpp efter en bit in. Först känns det lite spretigt och oraffinerat med en lite märklig munkänsla och kolsyra för att sedan lugna ner sig lite och bli mer fylligt och smakrikt. Jag tänker att det här ölet gör sig bäst att dricka i stora munnar ur ett pintglas. En perfekt osofistikerad men hyfsat smakrik avslutare som med sina 8% hamnar på den något lättare skalan av “imperial”.

Mer info om SKA Nefarious Ten Pin Imperial Porter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *