Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Veteöl

Sigtuna Triple Hop Weizen

Varunummer: 89037, Flaska 500ml, 27kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

7

Sigtunas bryggmästare Mattias Hammenlind må ha blivit bryggeriets ansikte utåt. Men det senaste tillskottet till systembolaget, signerat bryggare Emil Lindén, är en klassisk hefeweizen som fått ett ansiktslyft med en extra dos av tre lite mer exotiska humlesorter visar att det finns fler än Mattias som kan påta ihop ett recept på bygget.

Utseende: Grumlig gulorange med ett såpigt poröst vitt skum som lämnar spretiga fläckar.

Doft: Den klassiska doften av vete och banan möter en för att sedan låta lite mer udda tropiska toner som persika, grapefrukt och lite lätta toner av krusbär och svartvinbär med ett knippe blommor.

Smak: Smaken avviker från normen än mer och här står bananen ännu mer i bakgrunden och smaken är rätt torr med vete, halm, blommor, grapefrukt, persika, lite mango och svartvinbär samt lite kryddnejlika. Beskan är kanske inte direkt hög men relativt markerad och är sträv och örtig.

Mun: Medelstor till något lättare kropp med mjuka pyttesmå masserande bubblor. Lite torr.

En läskande och lite torr weissbier som har precis lagom tropisk humlekaraktär för att hålla mig som inte är något större fan av stilen intresserad utan att helt omvända mig. En kall sådan här i sommarvärmen tackar man inte nej till och precis som för Darren Packman så får ölet mig att längta efter skaldjur som kräftor och räkor. Om vi nu får nån sommarvärme vill säga, ölet får du hur som helst via beställningssortimentet styckvis för 27kr.

Mer info om Sigtuna Triple Hop Weizen:

2 Responses to “Sigtuna Triple Hop Weizen”

  1. Jonas

    Oerhört snygg öl må jag säga. Av smaken fick jag ut mango och nyponsoppa. Och beskan satt satt fint. Gav den en 8 av 10.

  2. Fredrik Broberg

    Ja det får nog bli att beställa hem någon mer i sommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *