Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Sigtuna Low FrEQuency Liquorice Stout

Varunummer: 11192, Flaska 330ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

6

Hårdrocksbandet In Flames egna ölserie FrEQuency har kommit i tre varianter. En välhumlad lager som bryggs hos Nils Oscar och så en IPA och denna lakritsstout som bryggs hos Sigtuna.

Utseende: Mörkt brun till svart och helt ogenomträngligt grumlig med ett stort och lite fluffigt gropigt smutsbrunt skum som lämnar vissa rester.

Doft: Märkligt tunn doft som inte ger ifrån sig speciellt mycket malttoner, vilket man kanske hade förväntat sig av en stout. Istället blir det som möter en en mer gräsig ren humlig ton med metall och mineral samt lite lakritsrot.

Smak: I smaken händer det desto mer. En stor söt ton av sötlakrits/lakritsrot fullkomligt exploderar i munnen med…ja, inte så mycket faktiskt. lite örter, trä och en rätt skarp kådig beska som ändå håller sig på mattan.

Mun: Medium till lättare kropp med mjuk och rätt låg kolsyra och en len munkänsla.

Ja oj, vad säger man? Här var det lakrits för hela slanten. Det har inte lagts många slantar på doften eller någon sorts komplexitet över huvud taget. Nej här har man satsat på att göra en mjuk lättdrucken lakritsstout där lakritsen verkligen inte ska gå att missa ens för den som råkat bränna sönder smaklökarna på alldeles för stark thaimat. Och det har dom sannerligen lyckats med. Gillar du lakrits är det här din dryck. För mig blir det smulan för mycket.

Mer info om Sigtuna Low FrEQuency Liquorice Stout:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *