Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ljus lager

Sigtuna East River Spring Lager

Varunummer: 1476, Flaska 330ml, 16.90kr, Alkoholhalt: 5.2%

Ölhundbetyg

8

Sigtunas East River Spring Lager ska tydligen vara samma öl som deras äldre East River Lager som enligt Ratebeer (samt Sigtuna själva) är av stilen Vienna och BeerAdvocate säger American Amber/Red Lager.

Utseende: Gyllengul med endast en antydan till disig med små partiklar som flyter runt samt ett kort vitt bubbligt skum som lämnar lite trevliga rester på glaset. Hmm… Ser trevligt ut men inte så mörkt som de angivna stilarna brukar vara. Jaja.

Doft: Söt och förvånansvärt jästig doft med apelsin och aprikos, kakdeg och lite sött bröd, mjuk blommig humle och pomerans. Det doftar belgiskt ta mig tusan och det doftar bra! Längre ner i glaset blir det mer smörigt och blommigt.

Smak: Söt och mjukt brödig med apelsinskal och aprikos, men även här finns lite av den kakiga jästsötman och mjuka blommiga toner som klingar ut i en accentuerad men balanserad lång och fin skalbeska.

Mun: Medelstor till lättare kropp med mjuk kolsyra och den lämnar en lite gräddig känsla i munnen.

En riktigt god välhumlad lager som står med ena foten i genren american pale ale. Men så har den även den där jästiga doften med belgisk touch som jag tycker höjer det hela än mer. Bra beska som är tydlig och lång utan att tappa elegansen för det. Vart stilen Vienna finns i den här har jag svårt att se då den är både ljus, humlig och har en fruktig doft. Men vem bryr sig om stilar när något är bra? Är du en lagerdrickare och vill veta vad lite extra humle kan göra? Pröva den här. Kan bli en sommarfavorit. Bra pris också.

Mer info om Sigtuna East River Spring Lager:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *