Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Sierra Nevada Southern Hemisphere Harvest Fresh Hop Ale 2011

Varunummer: 11005, Flaska 710ml, 79kr, Alkoholhalt: 6.7%

Ölhundbetyg

9

Den något billigare av Sierra Nevadas senaste två säsongsöl som hamnade på Systembolagets hyllor den 1a februari är en amerikansk india pale ale och är bryggd med purfärsk humle från Nya Zeeland. De tre sorterna Pacific Hallertau, New Zealand Motueka och New Zealand Southern Cross närmare bestämt.

Klar och koppar/bärnstensfärgad med ett stort snyggt gräddigt, tjockt och lätt gulnat skum som lämnar vackra skumrester i glaset.

Söt mjuk karamellsötma i doften med fräscha humletoner som bjuder på grapefrukt, blodapelsin, aprikos, litchi och lite söta röda bär samt småkakor, blommor och aningens barr.

Smaken är först söt av karamell som följs av söt apelsin och persika som i sin tur följs av sockrad grapefrukt som sedan får en väldigt distinkt ton av grapefrukten efter att man sugit bort sockret för att sedan avsluta med en rätt mjuk barrig beska som slutar lite örtigt.

Medium kropp med mjuk kolsyra och aningens oljig munkänsla.

Ett välbalanserat litet mästerverk. Allt handlar om balans och kvalité. Inga stora penseldrag må hända, men det man får är så gott och välgjort att man bara vill hälla i sig flaskan och öppna en ny. En till tack!

Mer info om Sierra Nevada Southern Hemisphere Harvest Fresh Hop Ale 2011:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *