Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Sierra Nevada Pale Ale - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Sierra Nevada Pale Ale

Varunummer: 1525, Flaska 355ml, 22.90kr, Alkoholhalt: 5.6%

Ölhundbetyg

7

Disigt mörkoranget öl med ett fint stort smutsvitt skum som lämnar riktigt fina rester på glasets insida.

Doften är väldigt fint balanserad mellan karamellig söt malt och blommiga fruktiga humletoner. Diffusa toner av tropisk frukt och citrus blandas ut av en sorts mineralton som påminner lite om våt sten eller möjligtvis akvarium. En svag ton av mandelmassa smyger i bakgrunden.

Smaken är fruktig och söt med en stadig efterbeska. Grapefrukt, äpple, aprikos, kakdeg, gräsig humlebeska.

Kroppen är stabil och fin och kolsyran kittlande och aningens skummande.

En stabil klassiker. Tänk på att titta på datumet på sådana här humlekaraktäristiska öl bara. Så sent utgångsdatum som möjligt är det som gäller.

Mer info om Sierra Nevada Pale Ale:

3 Responses to “Sierra Nevada Pale Ale”

  1. Björn

    Men kom igen nu 7? Denna öl är har ju den mest perfekt balanserade smakkombinationen man kan önska sig. Den enda öl som är snäppet bättre än Oppigårds Amarillo.

  2. Fredrik Broberg

    Ja jag vet att många håller den här högre än så. Jag kan väl försvara med att den hade fått 7,5 om det gick att ge ett sådant betyg.

  3. Anders

    En klar vinnare om man vill festa till och dricka fler än typ 2st Stout eller annan högprocentare. Frisk och god min vinnare av Pale Ale världen över..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *