Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Sierra Nevada Kölsch Style Ale - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Sierra Nevada Kölsch Style Ale

Varunummer: -, Cask 400ml, 98kr, Alkoholhalt: 4.5%

Ölhundbetyg

6

Sierra Nevada, ett av USAs mer kända hantverksbryggerier, gör sin tolkning på den tyska stilen Kölsch. Kölsch är en ljus lagerliknande öl med en hyfsat påtaglig humlekaraktär fast som är överjäst som en ale.

Utseende: Ljust gyllene med en antydan till dis och ett kort kompakt kritvitt skum som lämnar rester.

Doft: Citrusfruktig med lite halm och blommor. Mandariner, apelsiner och persika samt något som kryper lite i bakgrunden som påminner om plast eller klister.

Smak: Citrus, halm, lite karamell och bröd med lite blommiga och gräsiga humletoner som ger en eftersmak som känns lite parfymig.

Mun: Medium till något lättare kropp som känns stabil och aningens krämig med en mjukt skummande och kittlande kolsyra. Mycket trevlig och uppfriskande.

En bra törstsläckare som känns hyfsat stabil med tanke på alkoholhalten. Tyvärr smyger en lite artificiell och plastig ton runt och drar ner betyget en aning. Första intrycket var dock riktigt stabilt och mitt gnäll är lite av ett i-landsproblem.

Mer info om Sierra Nevada Kölsch Style Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *