Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Sierra Nevada Celebration

Varunummer: 11036, Flaska 350ml, 27.90kr, Alkoholhalt: 6.8%

Ölhundbetyg

8

Sierra Nevadas klassiska vinter-IPA säsongsbryggs för vintermånaderna med färsk torkad Cascade-, Chinook- och Centennialhumle samt maltsorterna Two-Row Pale och English Caramel.

Utseende: Disig med en kolaaktigt brun bärnstensfärg och ett gulnat poröst skum som fastnar fläckvis på glaset.

Doft: Söt knäckig malt med ett täcke av härlig amerikansk humle med toner av grapefrukt, persika, kåda och örter. Men de sötare och fruktigare tonerna dör till slut ut lite och lämnar mer en ren ton av klibbiga humlekottar samt Play-Doh.

Smak: Den knäckigt karamelliga sötman som även kommer i smaken trycks snabbt ner av en rejäl kådig och örtig, nästan parfymig beska som precis släpper igenom fruktiga toner av apelsinskal och torkad aprikos. Knäckebröd och apelsinskal med beska örter i eftersmaken och beskan på 65 IBU får munnen att vattnas.

Mun: Medelstor kropp med en skummig kolsyra.

Ett öl som pangar på med härlig knäck och lätt amerikansk humletropik för att sedan brusa till och hålla en ren hård humlefrekvens. Den lilla flaskan ser så oskyldig ut men ölet har rejäla muskler vad gäller beska och varje klunk får det att vattnas i munnen så att det enda hjälpmedlet är att dricka mer. På vissa sätt enkelt, men riktigt gott och välgjort. Men som Magnus Bark sa förra året så undrar även jag om jag inte hade tröttnat om den fanns tillgänglig året runt.

Mer info om Sierra Nevada Celebration:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *