Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Sierra Nevada Bigfoot 2011

Varunummer: 11454, Flaska 350ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 9.6%

Ölhundbetyg

9

Sierra Nevadas välkända säsongsöl Bigfoot är ett välhumlat barleywine som oftast tar slut i ett nafs när det släpps.

Mörkare mahognyfärgad med endast ett lätt dis och ett stort smutsgulnat kompakt skum som snart blir poröst och lämnar stora skumpartier på glaset.

Söt välhumlad doft med massa välgräddad knäck, karamell, mandelmassa, kanderat apelsinskal, svarta vindruvor, plommon, sirap och som sagt en massa barrig och örtig humle.

Smaken är söt och fruktig med karamell och en hög örtig beska. Karamell, beska örter, grapefrukt, pomerans, katrinplommon och litchi.

Fyllighet över medium med en lite oljig munkänsla och en mjuk syrlig kolsyra.

Ett väldigt välgjort och trevligt öl med en beska som ställer krav på den som dricker det. Vid den första sniffen och sippen framstår det nästan lite enkelt och hyfsat lättdrucket för att sedan blomma ut i full komplexitet. Sierra Nevada hänvisar till “The English Barley Wine Style” men det här är inget annat än en fullmatad amerikansk humlebomb som nästan rör sig i gränslandet för ett amerikansk Double India Pale Ale. Med en prislapp på 30kr. är det här ett kap för den som klarar av den höga beskan och även om ölet är väldigt gott nu så är det som gjort för lagring. Ett givet köp.

Mer info om Sierra Nevada Bigfoot 2011:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.