Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Specialöl

Shipyard Smashed Blueberry

Varunummer: 11740, Flaska 650ml, 69kr, Alkoholhalt: 9%

Ölhundbetyg

7

Ska enligt etiketten vara en hybrid mellan Scotch Ale och Porter med blåbär. Om blåbären är färska eller från extrakt framgår inte.

Klar och mörkt rubinröd som drar mot svart med ett stort ljusbrunt bubbligt skum som pyser ihop till ett gropigt lock och lämnar rester.

Doft: När man öppnar flaskan pyser det till ordentligt och en intensiv doft av, ja, mosade blåbär slår emot en. När man sedan häller upp ölet så lugnar sig doften lite och blir lite syrligt vinös med blåbär, vanilj, fudge och sötlakrits. Det doftar nog ändå mer som ett starkt skotskt ale än porter dock.

Smak: Först söt med sötlakrits, blåbär med rostad nästan bränd knäck och karamell, kaffe och lite mörk choklad. Men smaken torkar snart ur och koncentrerar sig mot slutet mer på de torra rostade och lite surare tonerna med en spritig lite frän munkänsla och parfymig beska med blåbär i eftersmaken.

Mun: Något tunnare i kroppen med spritzig kolsyra.

Ett rätt intressant men rivigt öl som känns mer rivigt skotskt än porter och helt klart gör sig bättre i lite mindre mängder än en hel 650-flaska. Temperera väl.

Mer info om Shipyard Smashed Blueberry:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *