Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Veteöl

Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus

Varunummer: 1631, Flaska 500ml, 24.50kr, Alkoholhalt: 8.2%

Ölhundbetyg

7

Grumligt och mörkt hasselnötsbrunt med ett fräsande poröst ljusbrunt skum som försvinner snabbt och lämnar en liten ring på glaset.

Doft: Jästigt med toner av karamell, mjuk pepparkaka, grovt mörkt bröd, russin, banan, pomerans, kryddnejlika och lite marsipan.

Smak: Söt och jästig med mörkt grovt bröd, russin, banan, apelsinskal, kryddnejlika, karamell och choklad.

Mun: Medium till stor kropp med syrliga halvstora bubblor.

Ett annorlunda veteöl med spännande drag som gör det lite trevligare för en sådan som mig som inte är så förtjust i weissbier.

Mer info om Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus:

2 Responses to “Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus”

 1. Willie Gerhardt

  Sidder lige nu med de sidste sjatterne af en Schneider Weisse. Visst smager den af karamel og Doppelbock styrken kamoufleres af dette.
  Ser ingen recension af min favorit Weihenstephaner som bør nydes i solen med en (ikke presset!) citronskive i. Som læge vil jeg gøre opmærksom på at Trüb varianten af denne øl er dobbeltvirkende: Mens alkoholen belaster leveren forhindrer den i ølen frit svævende B-vitaminrige Hefe (gær) skaderne. Kan man vel tro så langt man vil.
  W. Gerhardt, Förslöv

 2. Fredrik Broberg

  Hej Willie, trevligt att du hittade hit!
  Ja en recension på Weihenstephaner kommer komma. Tyvärr är jag ju som sagt inte så väldans förtjust i weissbier över lag så bli inte ledsen om betygen verkar låga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *