Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Rodenbach Grand Cru

Varunummer: 1691, Flaska 330ml, 21.90kr, Alkoholhalt: 6%

Ölhundbetyg

9

En blend av 1/3 ungt flamländskt rött öl och 2/3 som lagrats i två år på ekfat där det får en sur karaktär från lactobacillusbakterien.

Utseende: Klart mörkt brunrött öl med ett rätt kortlivat  svampigt ljusbeige skum som lämnar vissa rester.

Doft: Sötsur av körsbär, tranbär, lingon, gröna äpplen, fattoner och balsamico med smulan limstift. Lite bränd och vinös. Underbar doft!

Smak: Sötsyrligt sur men fruktig och bärig med en len välbalanserad sötma. Körsbär, gröna äpplen, kiwi, lingon, tranbär, trä och vinäger. Vinösa fattoner samt balsamico. Torrt avslut med en lång eftersmak.

Mun: Kroppen är medium till större. Bubblorna medelsmå och skummar behagligt.

En belgisk komplex klassiker som verkligen kan sätta den oinvigde på prov. Ja det är surt, men samtidigt välbalanserat och elegant med en lätt mjuk sötma och massa friska spännande smaker som dansar runt i munnen. Lite som öl, cider och rödvin i samma påse! På ett mycket mycket bra sätt.

Mer info om Rodenbach Grand Cru:

7 Responses to “Rodenbach Grand Cru”

 1. Jens

  Öl, cider och rödvin i samma påse låter ju egentligen inte så lockande. Men jag har en sån här i kylen som ska provsmakas senare idag.

 2. Doktorn

  Stinker sur fotsvett och smakar apa

 3. Rilly

  En skam mot allt vad öl innebär. Bland det absolut värsta jag smakat, att göra en blandning av öl och cider borde vara belagt med spöstraff..

 4. Fredrik Broberg

  Jag kan förstå om man har svårt för sådana här öl till en början Rilly. Men har man väl fattat smak för stilen är det oerhört givande öl.

 5. Mikael Bergström

  Hej du Fredrik Broberg, du vet inte vad du pratar om den där smakar som en järntablett i vatten med jäst. Totalt vedervärdig, din uppfattning om smak och doft verkar vara helt satt ur spel om du upplever något av det beskrev, eller tog du tillverkarens beskrivning om drycken och kopierade rakt av?

  Usch jag tror att du tycker den smakar lika äckligt som vi andra men du är ju en "kännare" säkert i dina egna ögon och inte vågar ha en egen åsikt. Lägg ner

 6. Fredrik Broberg

  Hej du Mikael Bergström, ta't lugnt och ta en Toy. Jag påstår inte att alla ska tycka som jag, jag säger till och med att jag förstår om man inte gillar ölet. Jag gillar det, du gör det inte. Så är det. :-)

 7. Hahaa, jösses vilka lustiga kommentarer! Ölen är ju bland det bästa man kan köpa på systemet, tillsammans med yeti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *