Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ljus lager

Reissdorf Kölsch

Varunummer: -, Flaska 500ml, -kr, Alkoholhalt: 4.8%

Ölhundbetyg

6

Ännu en variant av den tyska ölstilen Kölsch som kommer från Köln och är en ljus överjäst lager. Bryggeriet Reissdorf grundades 1894, har 83 anställda, har en kapacitet på 635000 liter och är om jag förstår det den näst största producenten i Köln.

Utseende: Klar gyllene lagergul färg med ett kort vitt skum som dör bort rätt snabbt utan några spår. Ett par pelare av små bubblor porlar från botten på glaset.

Doft: En lite småsur doft av unket vatten med visset ogräs, lite citrus samt lite halm. Längre ner i glaset blir doften mer söt med en lite…artificiell söt humleton plus lite svavel. Inte så fruktansvärt upphetsande.

Smak: Sött vitt bröd och lite fruktig med citrus och aprikos, halm, sött gräsig/ogräsig och lite mineralisk med en lättsam beska. En smak som växer på en. Ett uppsving från doften.

Mun: Lättare kropp med mjuk kolsyra som frasar lite på tungan.

Ett öl som gav mig ett lite tråkigt första intryck för att sedan rycka upp sig med en rätt uppfriskande fruktig smak. Trist på den lite småunkna doften bara samt den där lite söta ogrästonen som får mig, helt utan belägg, att tänka att humlen är från koncentrat. Varför tänker jag så?

Mer info om Reissdorf Kölsch:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *