Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Veteöl

Oppigårds Twisted Wheat

Varunummer: -, Fat 400ml, 79kr, Alkoholhalt: 5.5%

Ölhundbetyg

7

Oppigårds gör en mer än välhumlad variant av den ofta något kvalmiga tyska weizbieren och slänger i ordentligt av Chinook- och Citrahumle plus Pale Ale- och Vetemalt.

Utseende: Disig och brungul med ett något smutsvitt skum som lämnar bra rester i glaset.

Doft: Vete med en rejäl citrusbeska samt lite jäst, bara lite banan, småkakor, barr och lite tvål. De något tunga dofterna av jäst och kladdig banan som ofta finns i klassiska hefeweizens får ge vika för strävare och friskare humletoner.

Smak: Mjuk och torr vete med massa citrushumle, persika och endast aningens bananskal, lite söt karamell, lättsam jäst och ett rejält torrt beskt avslut.

Mun: Medium till något lättare kropp med en frisk kolsyra med små bubblor.

Ja jag går ju inte under stolen med att just jästig och bananig hefeweizen inte är min starka sida och att jag oftast uppskattar stilen mer när den kommer i sådana här experimentella varianter. Det är rätt obalanserat och beskan ligger kvar länge i gomen. Det är nästan så att det blir aningens för mycket, men det är kul och uppfriskande för den som gillar extra humle i sin weissbier.

Mer info om Oppigårds Twisted Wheat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *