Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Oppigårds Pale Summer Ale

Varunummer: 11429, Flaska 500ml, 25.50kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

8

Oppigårds är ett svenskt bryggeri som sällan gör en besviken, så deras nya amerikanska pale ale som ska finnas på hyllorna nu ett tag framöver är ett välkommet tillskott till sommarens grillsessioner på altanen eller annan valfri plats. Bryggd med Pale Ale malt, Färgmalt och Ljus Karamellmalt samt humlesorterna Pacific Gem, Chinook och Cascade. Borgar för en härligt amerikansk liten historia!

Klar vätska med en ljust gyllene bärnstensfärg och ett rätt stort poröst cremevitt skum som lämnar vissa tjocka fläckar på glasets insida.

Blommiga och gräsiga humletoner tillsammans med grapefrukt och persika slår emot en när man häller upp ölet. Lena söta karamelltoner med lite småkaka dyker försiktigt upp och när den första intensiva doften flytt sin kos landar en lite mineralisk lätt metallisk ton med våt sten. Det doftar väldigt friskt och fräscht.

Smaken är aningens söt med en alldeles lagom karamellton med persika och grapefrukt. Sötman vägs snabbt upp av en markant men balanserad beska av apelsinskal, granbarr och lite örter. Kådigt beskt avslut med en lätt karamellton i eftersmaken.

Kroppen är medium med friska små lena bubblor.

Mina förväntningar uppfylldes och Oppigårds har gjord det igen. En riktigt elegant och lättdrucken öl för oss som gillar amerikanska öl med hög men välbalanserad beska och en välavvägd söt maltighet. Alkoholhalten är precis lagom, priset är bra. Den här kommer jag köpa många av i sommar!

Mer info om Oppigårds Pale Summer Ale:

3 Responses to “Oppigårds Pale Summer Ale”

  1. Jens

    Har äntligen lyckats köpa på mig ett par av dessa. Strax ska den första öppnas.

  2. Jens

    Som väntat förbannat fin. Jag är oerhört imponerad av Oppigårds.

  3. Fredrik Broberg

    Oppigårds är nästan alltid bra. Däremot tyckte jag att den här var aningens klen i kroppen ikväll. Starten med Avery kan ha satt tonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *