Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Odell Myrcenary Double India Pale Ale

Varunummer: -, Flaska 355ml, -kr, Alkoholhalt: 9.3%

Ölhundbetyg

8

Klar och ljust bärnstensgyllene med ett stort skummigt bergigt smutsvitt skum som sakta pyser ihop och lämnar en del spridda rester i gaset.

Det doftar stickigt barrig humle men även torra löv och en vag ton av paprika eller liknande.  Grapefrukt, karamell och lite kvalmig mango trängs lite i bakgrunden utan att komma fram allt för mycket.

Smaken är söt av karamell, grapefrukt, mango och passionsfrukt med söta blommiga och barriga humletoner. Alkoholen sticker en aning i halsen, trots det är den väl gömd med tanke på hur hög den ändå är. Eftersmaken har en lätt smak av övermogen frukt.

Större kropp med förvånansvärt låg kolsyra. Nästan flat.

Gillar du söta kraftiga humlebomber så har du möjligtvis din vän här. Min flaska hade märkningen 19e Maj 2011 som jag antar är utgångsdatum, vilket i humlefräschörens värld för många betyder att kistan är borta, liket har ruttnat och skelettet har börjat bli till fossil. Tydligen så är det dock så att Odell sätter utgångsdatumet endast fem månader efter buteljering så jag kände inte att det var något större problem i det här fallet.

Mer info om Odell Myrcenary Double India Pale Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *