Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Ocean Västkust

Varunummer: 89509, Flaska 500ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 4.8%

Ölhundbetyg

7

När det här ölet dök upp första gången 2010 var det tydligen en starkare variant på 5,6% och bitterhumlad med Nugget och aromhumlad med Ny Zeeländsk Cascade till skillnad mot den för i år nya varianten på 4,8% som bryggts  med Maris Otter-, Kristall, Karamell- och lite Svartmalt samt humlesorterna Perle, Pilgrim, Southern Cross samt Pacific Jade. Allt enligt bryggare Bing och Magnus Bark på Ofiltrerat.

Utseende: Klar med snygg djup och lite rödskimrande bärnstensfärg och ett kort cremevitt gräddigt skum som lämnar en jämn krans. Det ser trevligt ut!

Doft: Knäck och brynt smör med trä, lite småbränt bröd samt apelsinskal, lite aprikos, svartvinbärsblad och mynta.

Smak: Smörkola, knäck och knäckebröd blandar sig fint med apelsinskal och aprikos och allt avslutas med en medelhög och strävt uttorkande men snygg beska.

Mun: Medelstor kropp med mjuk och precis lagom fyllig kolsyra.

I mina ögon ett väldigt brittisk ale med diacetyl, torkad frukt och lite småkryddig skalbeska. Välgjort,  snyggt och ett bra matöl kan jag tänka mig. På Ratebeer och BeerAdvocate går den dock under benämningen American Pale Ale men bryggare Bing verkar tycka att drickaren får avgöra själv och denna drickare säger att det är ett öl mer i brittisk stil. Och ett välgjort och lättdrucket sådant.

Mer info om Ocean Västkust:

2 Responses to “Ocean Västkust”

  1. Modern brittisk pale ale hade jag nog kallat det. Oavsett vad man vill kalla det är den ju bra trevlig :)

  2. Fredrik Broberg

    Hmm, ja det där med brittiskt och amerikanskt alltså. Svåra grejer. ;-) Men visst har du helt rätt i att det är en trevlig öl. Köper jag gärna hem igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *