Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Ocean Göteborgsporter - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Porter/stout

Ocean Göteborgsporter

Varunummer: 89920, Flaskal 500ml, 29.80kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

7

En porter av “londonstil” enligt de käcka göteborgarna hos Oceanbryggeriet. Bryggd med Marris Otter Pale Ale-, Choklad-, Vete-, Cara-, Crystal- och Svartmalt samt humlad med Galena och Bramling Cross. 35 IBU.

Utseende: Mörkbrun/svart och grumligare än Mississippi med ett ljusbrunt svampigt skum som lämnar ifrån sig lite fläckar.

Doft: Härligt rostad doft med en hel del choklad och kakao samt en hint av kaffe bakom med lite karamell och syrlig aska.

Smak: Söt och rostad med len choklad och en del kaffe men sötman får bra motstånd av en askig syrlighet och en lite träigt sträv beska med aningar av sträva bär. Jag brukar ha svårt för sådan här typ av askig surhet men här tycker jag det väger upp fint och ger karaktär. Eftersmaken är något kort och får efter ett tag en lite vattnig karaktär.

Mun: Medium kropp med mjukt skummande kolsyra.

En mycket trevlig porter i klassisk brittisk stil. Fina rostade toner med en hel del choklad i doften får motstånd av en askig syrlighet. Enkelt men trevligt. Tyvärr upplever jag smaken som lite kort och mot slutet känns eftersmaken lite otillfredsställande med vattniga inslag. Lite tråkigt, för annars är det fenomenalt! Bra standardporter som jag definitivt ska köpa fler av.

Mer info om Ocean Göteborgsporter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *