Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Nynäshamns Landsort Lager - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ljus lager

Nynäshamns Landsort Lager

Varunummer: 1466, Flaska 500ml, 28.50kr, Alkoholhalt: 5.3%

Ölhundbetyg

6

En hyllad svensk lager som vunnit flera priser.

Doften är lätt maltig med en för stilen rätt humlig ton. Det doftar lite som slaget ogräs med en lätt söt citrusfruktig ton.

Smaken är även den rätt humlig, har en viss sötma med en gräsig beska som först tilltar och sedan mynnar ut i en rätt mjuk maltig torrhet med lätta inslag av citrus. I mitten av smaken finns en lite rund smörig karaktär.

Jag har aldrig riktigt förstått det här ölets storhet. Det är givetvis en fullt duglig och välgjord lager, men jag tycker den ger ett lite trött intryck trots sin humlekaraktär. Och en prislapp på nästan 30kr. halvlitern tar ner betyget en smula också.

Mer info om Nynäshamns Landsort Lager:

2 Responses to “Nynäshamns Landsort Lager”

  1. Tjena Ölhunden. Kul att få lite bra tips även på lager och pils. Kommentera gärna skummet och dess karaktär. Hälsningar Ölhusse.

  2. Fredrik Broberg

    Nej jag har skalat bort den biten rätt ofta av någon märklig anledning. För att hålla det enkelt antar jag. Ska försöka få med mer av utseendet framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *