Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Nils Oscar Ctrl Alt Delete

Varunummer: 1437, Flaska 330ml, 19.50kr, Alkoholhalt: 4.5%

Ölhundbetyg

7

Altbier är en så smått exotisk stil som ett tyskt överjäst öl (ale) som sedan lagras svalt för att få fram en stramare lagerkaraktär än t.ex. brittisk ale. Stilen härstammar från Düsseldorf och är lite av en rival till den liknande stilen Kölsch som härstammar från Köln. Bryggeriet säger “…kryddad med fin humle från Spalt…Arom av münchenermalt vägs mot en frisk och fruktig doft av humle. …lätt rostade toner som passar utmärkt till grillade maträtter, rostade rotfrukter, sallader eller varför inte en bit hårdost?”

Utseende: Klar och brunaktigt bärnsten/kopparfärgad med ett stort smutsvitt bubbligt skum som faller snabbt och bara lämnar några få prickar här och där.

Doft: Brödigt maltig med sträva toner av spannmål och lätta söta toner av torkad frukt som bär och äpple samt jordiga humletoner.

Smak: Maltig med lätt sötma och en mjuk fin beska. Knäckebröd, karamell, apelsinskal, äpple och bär med en stram fin örtig beska.

Mun: Medium kropp med mjukt skummande kolsyra.

En smakfull och välgjord öl i en stil jag inte druckit alt för mycket av. Som en bra något maltigare lager med något mer frukt och karamelltoner än brukligt. Snygg stram beska. Perfekt för den känslige lagerdrickaren som vill känna lite hur “en sån där ale” skulle kunna smaka.

Mer info om Nils Oscar Ctrl Alt Delete:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *