Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Mörk Lager

Nørrebro New York Lager

Varunummer: 88601, Flaska 330ml, 12x37.50kr, Alkoholhalt: 5.2%

Ölhundbetyg

5

I beställningssortimentet ligger det en mörkare lager i stilen Vienna (enligt ratebeer) från det danska bryggeriet Nørrebro och trycker. Den ska enligt Nørrebro vara “Intensivt maltig med toner av karamell, en understruken beska och en blommig doft av nord-amerikansk Cascadehumle.”

Klar vackert bärnstensfärgad med ett stort fint smutsvitt lite bubbligt och gropigt skum.

Härlig doft av citrusfruktig (apelsinskal, lite äpple och päron) och blommig cascadehumle slår emot en med lätta karamelltoner i bakgrunden och lite metall och mineral. Tyvärr dör den första vågen av fräschör bort och kvar blir en lite ogräsigare och mineralisk doft.

Smaken har en påtaglig citrussyrlighet som mer går åt citron och gröna äpplen med lite drag av fläderliknande blommor och en lätt karamellig maltighet som inte bjuder på alltför mycket sötma. Försiktig gräsig beska i avslutet.

Något lätt i kroppen med en lite vattnig textur och en rätt syrligt stickig kolsyra.

Alldeles för obalanserat med massa syra av citron och äpplen, lite mjäkig maltbas och slapp kropp. Doften är riktigt fin till en början men allt säckar ihop efter en stund. Nja, jag hade hoppats på mer.

Mer info om Nørrebro New York Lager:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *