Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Nøgne Ø Underlig Jul - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Nøgne Ø Underlig Jul

Varunummer: 11326, Flaska 500ml, 45.90kr, Alkoholhalt: 6.5%

Ölhundbetyg

5

Förra året hade Nøgne Ø sin american strong ale God Jul med i julölssläppet som jag tyckte var bra. I år blir det en annan variant vid namn Konstig Jul som ska vara inspirerad av glögg och är kryddad med kanel, ingefära, kardemumma, koriander och nejlika. Bryggd med Maris Otter-, Münchner-, Karamell- och Chokladmalt samt Columbus och Cascadehumle.

Utseende: Mörkt brunröd och lätt disig av jästfällning. Skummet är två fingrar stort och ljusbrunt och håller i sig rätt bra.

Doft: Återigen en galet julkryddig öl! Massa ingefära, kryddnejlika, kardemumma, koriander, lavendel krossar allt i sin väg och det enda jag hittar bakom kryddimman är en lite parfymig ton av bränd plast och pepparkaksdeg.

Smak: Först söt och fruktig med plommon, russin, apelsinskal, karamell, lite choklad och julkryddor. Sedan hällde jag i bottensats och allt och skutan tippade totalt över med parfymigt och örtigt beska julkryddor. Det känns som jag sitter och suger på en sån där doftpåse med lavendel och annat som mamma hade i badrummet när jag var liten.

Mun: Medium till större kropp med lätt mjuk kolsyra.

Det här är nästan i det grövsta draget för mig som redan innan har svårt med för mycket kryddor i öl. Det blir så kryddigt och parfymigt örtigt att jag blir helt förvirrad och inte vet vad jag ska tycka och jag varnar starkt för att få med för mycket av bottensatsen. Det här är ett riktigt kryddmonster för hardcorefantasten och kanske något man hatar eller älskar. Inte för mig. God Jul kom tillbaka!

Mer info om Nøgne Ø Underlig Jul:

One Response to “Nøgne Ø Underlig Jul”

  1. Uscha! Låter inget bra...
    Stog & höll den här flaskan i handen på Bolaget idag.
    Läste på etiketten & ställde tilbaka den. Blev "God Jul" istället & den var kanon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *