Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/html/olhunden.se/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Mühlen Kölsch - Ölhunden

Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ljus lager

Mühlen Kölsch

Varunummer: -, Flaska 500ml, -kr, Alkoholhalt: 4.8%

Ölhundbetyg

6

Brauerei zur Malzmühle är med sina 150 år på nacken det äldsta bryggeriet i centrala Köln. Kölsch är ett lageröl som bryggs i Köln fast med alejäst (överjäst) i stället för lagerjäst (underjäst).

Utseende: Klar och ljust gyllene med ett vitt skummigt gropigt skum som lämnar få rester. Det ser ut som ungefär vilken ljus lager som helst fast med möjligtvis ett något bättre skum.

Doft: Halm, lite spannmål, en gnutta citrus och något sött som påminner mig om vanillin samt lite smör. Kanske lite visset gräs och mineral också, men överlag är det halm och spannmål med lite sötma.

Smak: Ljust maltig med en märkbar men godtagbar sötma. Halm och lite sött vitt bröd, lite citrusfruktig, lite spannmål mot slutet med en rätt trevligt sträv gräsig humlebeska i eftersmak och avslut. Lätt metalliska toner som sitter bra i det hela. En snygg halvsöt lager med ett fint torrt avslut. Prydligt, som Bark skulle sagt.

Mun: Medium till lättare kropp med mjuk låg kolsyra. Mjuk med torrt avslut.

En trevlig lager utan några direkta bieffekter som gör det den ska. Trevlig maltprofil utan att sticka ut, bra lättsam humleprofil, svag fruktighet. Lättsam. Jag får trevliga uteserveringsassociationer och jag blir sugen på schweinshaxe. Synd bara att jag inte är i Köln.

Mer info om Mühlen Kölsch:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *