Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mohawk vs Amarillo

Varunummer: 1415, Flaska 500ml, 29.90kr, Alkoholhalt: 5.5%

Ölhundbetyg

7

Den “amerikanska” av Mohawkseriens senaste två single hop-öl. Den här koncentrerar då sig uppenbarligen endast på humlesorten Amarillo.

Ölet är klart och har en vacker djup bärnstensfärg och ett kompakt och stort orangevitt skum.

Doften är inte den humlebomb man kanske först väntat. Maltiga toner av karamell, kakdeg, mandelmassa och smulan jäst eller rättare sagt jäst frukt blandar sig med mjuka blommiga citrustoner.

Smaken är beskare med toner av grapefrukt, granbarr, lite kåda och tropisk frukt. Men även i smaken finns en rätt stabil maltgrund med söta toner av karamell och mandel/kakdeg.

Stabilt! Bra utfört utan att sticka iväg för mycket åt något håll eller lova för mycket. Bara för att folk ska få en chans att bekanta sig med en viss humletyp behöver man ju inte gnugga den i ansiktet på dom precis. Den här kommer säkerligen slinka ner i korgen lite då och då under våren.

Mer info om Mohawk vs Amarillo:

One Response to “Mohawk vs Amarillo”

  1. björn.sandahl

    Ja, hur kan man förstöra amarillo så till den utsträckningen att det slutar med lagård och komocka. Mohawk har lyckats i allafall. Potatiskällare. Ja, ganska äckligt men inte odrickbart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *