Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mohawk Black IPA Easter Edition

Varunummer: 1320, Flaska 500ml, 30.60kr, Alkoholhalt: 7.9%

Ölhundbetyg

7

Klart mörkt brunrött öl med ett krämigt bubbligt beigebrunt huvud som lämnar vissa rester.

Stor humlig doft av kanderad citrus, grapefrukt, apelsinskal, blommig och lite gräsig humle. Söt och hyfsat robust maltstomme med karamell, sirap/brunt socker, kaffe, lite choklad, mörkt bröd och en viss kryddighet.

Söt men inte för söt smak med en växande örtig beska. Kaffe, lite choklad, torkad frukt, söt lakrits, lite söt kakdeg och karamell som attackerar tungans överdel på ett speciellt sätt för att sedan ge plats åt en massa malört, eukalyptus och lakrits som lämnar en lång örtigt besk eftersmak.

Fyllig kropp med små mjuka kittlande bubblor.

Ett öl som för mig börjar väldigt bra med en spännande mörk sötma med lite klassiska IPAtoner för att sedan gå in i en lite kärvare örtighet. När fick vi känna på den här Fernet Branca-liknande örtsoppan senast? Jo, i Amagers Double Black IPA. Här är det dock på en rimligare nivå och det blir inte lika extremt. Ändock, jag är inte så förtjust i Fernet Branca.

Mer info om Mohawk Black IPA Easter Edition:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *