Ölhunden – Öltips och ölrecensioner

Ölhunden är en sida som recenserar öl på ett enkelt och kortfattat sätt samt sammanställer andra ölrecensenters betyg för att få fram ett medelbetyg.

single.php

Ale

Mikkeller/Revelation Cat Cream Ale

Varunummer: -, Flaska 330ml, -kr, Alkoholhalt: 5%

Ölhundbetyg

6

Danska Mikkeller och italienska Revelation Cat gör en cream ale tillsammans som är inspirerad av den amerikanska förbudstiden. Cream Ale är ett överjäst öl som kan liknas vid en amerikansk version av Kölsch.

Utseende: Grumligt orangebrun med ett tre fingrar högt smutsvitt och väldigt storbubbligt och poröst skum som lämnar lite spindelvävsliknande rester på glaset.

Doft: Söt med kakdeg och söta godisaktiga toner av persika och kanderad apelsin och blommiga humletoner. Den söta humliga tonen tonar sedan ner sig och helheten blir lite mer apelsinbetonad med våt sten.

Smak: Lätt sötma med apelsin, grapefrukt och lite aprikos, aningens karamell och lite järn med en barrig och något bitter beska.

Mun: Lättare kropp som blir en aning vattnig, mjukt stickande kolsyra och en lite vattnig munkänsla.

Doften var väldigt mysig med fina humletoner och söta kak- och frukttoner men smaken upplevs som mycket torrare och strävare. Det hade i och för sig inte varit så illa om inte kroppen blev smulan för vattnig (även om stilen ska vara lätt). Hade det varit ett välhumlat folköl hade det varit bra. Nu blir det dugligt.
Min flaska var dock rätt gammal med ett och ett halvt år på nacken och det har med all säkerhet påverka slutresultatet en hel del.

Mer info om Mikkeller/Revelation Cat Cream Ale:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *